Κόσμος

Όταν ο Ωνάσης προξένεψε την Μέριλιν στο Ρενιέ του Μονακό – ΦΩΤΟ

Δεκαετία του '50 και ο Αριστοτέλης Ωνάσης επενδύει στο Πριγκιπάτο του Μονακό. Τότε του έρχεται μια φαεινή ιδέα. Πρέπει να κάνει κάτι να τραβήξει τα βλέμματα όλου του κόσμου σε αυτή τη  μικρή γωνιά της Γης και να της δώσει την αίγλη που θα την κάνει να μιλάει γι' αυτή όλο το τζετ σετ.

Ποιό θα είναι όμως το πρόσωπο που θα μπορέσει να το κάνει αυτό; Η Μέριλιν Μονρό. Η νούμερο ένα ηθοποιός του Χόλιγουντ. Το πιο λαμπρό αστέρι του.

Ο πρίγκιπας Ρενιέ ήταν έτοιμος για γάμο εκείνη την περίοδο και μέσω γνωριμιών του ο Ωνάσης πλησίασε την Μέριλιν. Δεν τον απασχολούσε το γεγονός ότι εκείνη δεν ήταν Καθολική και μάλιστα είχε ήδη χωρίσει δυο φορές κάτι απαγορευτικό για τους γαλαζοαίματους της εποχής.

Η Μέριλιν γοητεύτηκε από την ιδέα αλλά δεν το πήρε και τόσο σοβαρά. Παραδέχθηκε ότι αγνοούσε την ύπαρξη του Μονακό. Δεν ήξερε καν κατά που έπεφτε. Μάλιστα αποκαλούσε κοροιδευτικά τον μέλλοντα σύζυγό της Πρίγκιπα Ρενιέ, Prince Reindeer (από το Prince Ranier). 

Εκείνη την εποχή η Μέριλιν είχε σχέση με τον μεγάλο συγγραφέα Άρθουρ Μίλερ και το προξενιό δεν πέτυχε και έτσι ο Ρενιέ παντρεύτηκε την Γκρέϊς Κέλι, επίσης σταρ του Χόλιγουντ. Κάποιοι λένε ότι κι αυτό δεν ήταν τυχαίο.


Η Μέριλιν πάντως είχε πολλές επαφές με Βασιλείς της εποχής. Το 1954, όταν ο Βασιλιάς Παύλος και η Βασίλισσα Φρειδερίκη της Ελλάδας επισκέφθηκαν τις ΗΠΑ ο τότε Πρόεδρος της Twentieth Century Fox Σπύρος Σκούρας έκανε μια λαμπρή δεξίωση προς τιμήν τους και μάλιστα σύστησε στο βασιλικό ζεύγος πολλούς σταρ μεταξύ των οποίων και την Μέριλιν.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



ΠΗΓΗ:
Pappaspost.com
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η λαμπερή τελετή για τα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου στο Κάιρο - Εντυπωσιακό σόου με drone και πυροτεχνήματα
Περίπου 80 επίσημες αντιπροσωπείες παραβρέθηκαν στην τελετή, από τις οποίες «40 είχαν επικεφαλής βασιλείς, πρίγκιπες, αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων»
REUTERS
8
Στη φυλακή 38χρονη για την «κλοπή του αιώνα» στο Λούβρο - Ήταν ο «δορυφόρος» της ληστρικής επιδρομής
Ένας Αλγερινός και ένας οδηγός ταξί, οι οποίοι είχαν ήδη συλληφθεί θεωρείται ότι είναι οι δύο που διέρρηξαν την γκαλερί «Apollon», αφαιρώντας σπάνια αντικείμενα αξίας άνω των 86 εκατομμυρίων ευρώ
Κόσμος στη γυάλινη Πυραμίδα του μουσείου του Λούβρου