Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Ουάσινγκτον: Πυροβολισμοί σε σχολείο – Νεκρός ο δράστης

Ουάσινγκτον: Πυροβολισμοί σε σχολείο – Νεκρός ο δράστης

Πυρ άνοιξε ένας άνδρας σε σχολείο στην πόλη Βανκούβερ της πολιτείας της Ουάσινγκτον, και στην συνέχεια αυτοκτόνησε.

Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός μαθητή ή μελών του προσωπικού στο περιστατικό έξω από το σχολείο Σάρα Τζ. Άντερσον, σύμφωνα με την αστυνομία και τις σχολικές αρχές του Βανκούβερ.

Η επίθεση διαπράχθηκε περί τις 15:15 όταν ο άνδρας προσέγγισε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο και πυροβόλησε επιβαίνοντες σε αυτό, δήλωσε ο Μπρεντ Γουαντέλ, εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη της Κομητείας.

Μόλις η αστυνομία έλαβε περιγραφή του δράστη και του αυτοκινήτου του, άρχισε να τον καταδιώκει. Ο ύποπτος σταμάτησε το όχημα του και βγήκε από αυτό, σύμφωνα με τον Γουαντέλ. «Όταν βοηθοί [του σερίφη] βρέθηκαν αντιμέτωποι μαζί του, έβαλε ένα όπλο στο κεφάλι του κι αυτοπυροβολήθηκε», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο Γουαντέλ απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την κατάσταση των θυμάτων ή να επιβεβαιώσει εάν ο δράστης είναι νεκρός ή όχι, περιοριζόμενος να πει ότι και οι τρεις άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.

Σε βάρος του υπόπτου και ενός από τα θύματα είχαν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα, ενώ ο ύποπτος είχε αποφυλακιστεί προ ημερών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γραφείου του σερίφη.

Δύο παιδιά βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητο όταν ο δράστης άνοιξε πυρ και μεταφέρθηκαν στο σχολικό κτίριο σώα, διευκρίνισε ο Γουαντέλ. Άλλο ένα παιδί, που συνδεόταν με τα θύματα, βρισκόταν μέσα στο σχολείο όταν εκτυλίχθηκε το συμβάν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις