Κόσμος

Ουγκάντα: Φωτιά σε σχολείο τυφλών – 11 μαθητές νεκροί και 6 σοβαρά τραυματίες

Πυρκαγιά ξέσπασε σε σχολείο τυφλών στην Ουγκάντα με αποτέλεσμα τουλάχιστον 11 μαθητές να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι έξι να τραυματιστούν σοβαρά, σύμφωνα με την αστυνομία. 

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στη 01:00 πμ στη Σχολή Τυφλών Σαλάμα στο Μουκόνο της Ουγκάντα, περίπου 30 χιλιόμετρα ανατολικά από την πρωτεύουσα της χώρας Καμπάλα και μέχρι στιγμής τα αίτιά της είναι άγνωστα, αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Διεξάγεται έρευνα για να διακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος, όπως προστίθεται στην ανακοίνωση η οποία δεν διευκρινίζει αν όλα τα θύματα ήταν μαθητές.

Στη σχολή τυφλών Σαλάμα, η οποία ιδρύθηκε το 1999, φοιτούν πολλές δεκάδες μαθητές ηλικίας από 6 ως 25 ετών.

Φονικές πυρκαγιές σε σχολικά κτίρια, οι οποίες συχνά καταστρέφουν τους κοιτώνες, είναι αρκετά συχνές στην Ουγκάντα και πολλές φορές οφείλονται σε ελαττωματικές εγκαταστάσεις καλωδίωσης, παρότι οι αρχές λένε ότι κάποιες από αυτές οφείλονται σε εμπρησμό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο απεσταλμένος του Τραμπ διαπραγματεύτηκε με τον Πούτιν για την Ουκρανία βασιζόμενος σε Ρωσίδα διερμηνέα του Κρεμλίνου
Ο Στιβ Γουίτκοφ πήγε και στις τρεις συναντήσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν χωρίς Αμερικανούς διερμηνείς, αποκαλύπτει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC
Ο Στιβ Γουίτκοφ, απεσταλμένος του Ντόναλντ Τραμπ στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1