Κόσμος

Ουκρανία: «Αποτυχημένη η μεσολάβηση του πρώην καγκελάριου Σρέντερ» που είναι «φίλος του Πούτιν»

Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στη Γερμανία, ο Αντρίι Μέλνικ, χαρακτήρισε αποτυχημένη τη μεσολαβητική πρωτοβουλία την οποία ανέλαβε πρόσφατα ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ.

«Το ζήτημα θεωρείται απολύτως λήξαν σε ό,τι μας αφορά», τόνισε ο κ. Μέλνικ στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Για το Κίεβο «περαιτέρω επαφές με τον Σρέντερ δεν έχουν κανένα νόημα. Είναι φυσικά λυπηρό να βλέπεις πως το πράγμα ξέφυγε», πρόσθεσε.

Ο κ. Σρέντερ ταξίδεψε από την Κωνσταντινούπολη στη Μόσχα την περασμένη Τετάρτη, όπου σύμφωνα με πηγές του dpa είχε συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο πρώην καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών, που διατηρεί προσωπική, φιλική όπως τη χαρακτηρίζει, σχέση με τον Ρώσο πρόεδρο, καταλαμβάνει θέσεις στα διοικητικά συμβούλια ρωσικών εταιρειών του τομέα της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των κοινοπραξιών των δύο αγωγών Nord Steam. Το γεγονός αυτό τον έχει μετατρέψει σε στόχο σωρείας επικρίσεων στη Γερμανία, με ορισμένους στο SPD να αξιώνουν να διωχθεί από το κόμμα και ορισμένα μέλη των υπηρεσιών του πρώην καγκελάριου να παραιτούνται.

Ο κ. Μέλνικ επέμεινε πως η πρωτοβουλία που ανέλαβε ο κ. Σρέντερ ήταν προσωπική, δεν ήταν αποτέλεσμα αιτήματος της κυβέρνησης του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Υπήρχαν ορισμένες ελπίδες πως θα έφερνε αποτελέσματα, αλλιώς κανένας στην Ουκρανία δεν θα ήταν διατεθειμένος να τον ακούσει», πρόσθεσε.

Το απόγευμα της Κυριακής, αντιπρόσωπος της ουκρανικής κυβέρνησης ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα των συνομιλιών του κ. Σρέντερ, ανέφερε ο πρεσβευτής. «Ήταν εντελώς ανώφελο. Δεν μας είπε απολύτως τίποτε νέο σε σχέση με αυτά που γνωρίζαμε ήδη από τις συνομιλίες μας με τη ρωσική πλευρά», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «είναι κρίμα που αυτή η ευκαιρία πήγε χαμένη», χαρακτηρίζοντας «τραγωδία» την όλη υπόθεση.

Είχε ήδη κάνει παρόμοια σχόλια στην ταμπλόιντ εφημερίδα Bild.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Παρέμεινε εγκλωβισμένος πίσω από καταρράκτη της Καλιφόρνια για 2 ημέρες: Δείτε βίντεο από τη δραματική διάσωσή του
Το ερμητικό νερό έσπασε το σχοινί του 46χρονου με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί σε σπηλιά πίσω από τον καταρράκτη - «Πρόκειται για εκπληκτική ιστορία επιβίωσης»
Καταρράκτης
Στις 20:00 η συνάντηση Τραμπ με Ζελένσκι - Το πρόγραμμα των σημερινών συναντήσεων στον Λευκό Οίκο
Ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντήσει κατ' ιδίαν τον Ζελένσκι και στη συνέχεια θα συνομιλήσει με τους Ευρωπαίους ηγέτες που συνόδευσαν τον Ουκρανό πρόεδρο στην Ουάσινγκτον
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Γιατί ο Πούτιν έχει «εμμονή» με το Ντονμπάς: Ο ρόλος της περιοχής στον τερματισμό του πολέμου και το όραμα του Ρώσου
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσπαθεί να ελέγξει το Ντονμπάς από το 2014 - Η περιοχή υπήρξε το πεδίο των πιο αιματηρών μαχών του πολέμου και αποτελεί το κύριο επίκεντρο της επίθεσης της Ρωσίας
Βλάντιμιρ Πούτιν 2
Τραμπ πριν τη συνάντηση με Ζελένκι και Ευρωπαίους: «Δεν πρόκειται να ανακτηθεί η Κριμαία ούτε να μπει η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ»
Στις 20:00 η συνάντηση των 2 ηγετών - Τι ώρα θα ξεκινήσει η σύνοδος με τους Ευρωπαίους ηγέτες - Η πρώτη ανάρτηση του Ζελένσκι αφού έφτασε στις ΗΠΑ
Ντόναλντ Τραμπ / Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
5
Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ στο πλευρό του Ζελένσκι: Οι ελπίδες, οι πιέσεις και τα διαπραγματευτικά «όπλα» στη συνάντηση με τον Τραμπ
Ο Ζελένσκι αναμένεται να δεχτεί πιέσεις από τον Τραμπ να αποδεχτεί τη συμφωνία που πρότεινε ο Βλαντιμίρ Πούτιν την Παρασκευή κατά τη συνάντησή τους στην Αλάσκα
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι 12