Κόσμος

Ουκρανία: Δολοφονήθηκε 8μελής οικογένεια Ρομά με σφαίρες στο κεφάλι

Στην Ουκρανία συνεχίζονται οι φρικαλεότητες, καθώς στην πόλη Μακιίβκα που ελέγχει η Ρωσία βρέθηκε δολοφονημένη με σφαίρες στο κεφάλι μια 8μελής οικογένεια Ρομά, με τα τέσσερα θύματα να είναι παιδιά.

Οι Ουκρανοί λένε ότι η οικογένεια δολοφονήθηκε από τον ρωσικό στρατό και αφήνουν υπόνοιες ότι η αποτρόπαια πράξη είναι έργο της ρωσικής ομάδας μισθοφόρων Wagner.

Τα 8 θύματα σκοτώθηκαν χθες (26.12.2022) το βράδυ  από πυροβολισμούς στην πόλη της Ουκρανίας, που βρίσκεται στην περιφέρεια του Ντόνετσκ και την έχει προσαρτήσει από το 2014 η Ρωσία. Ο σύμβουλος του δημάρχου της Μαριούπολης, Πέτρο Αντριουστσένκο, αποκάλυψε την είδηση της δολοφονίας στο Telegram.

Ο Αντριουστσένκο έγραψε ότι οι ρωσικές αρχές… φόρτωσαν τη δολοφονία σε έναν άνθρωπο που συνέλαβαν και τόνισαν ότι όλα έγιναν επειδή ο δράστης ήθελε να κλέψει ένα αυτοκίνητο. Όπως ανέφερε όμως ο Ουκρανός, η όλη ιστορία των ρωσικών αρχών «είναι ψέμα».

Ο Αντριουστσένκο ανέφερε: «Τη νύχτα σημειώθηκε μια τρομερή δολοφονία 8 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων παιδιών, στην κατεχόμενη Μακιίβκα. Το πρωί, η κατοχική αστυνομία ανακοίνωσε την ανακάλυψη ενός σημαντικού στοιχείου και τη σύλληψη ενός δήθεν ύποπτου κατοίκου της περιοχής, που ήθελε απλώς να κλέψει ένα αυτοκίνητο. Αλλά αυτό είναι ένα ξεκάθαρο ψέμα! Οι κατακτητές δεν λένε πολλές λεπτομέρειες».

«Μπορούμε να ισχυριστούμε ότι πράγματι η δολοφονία διαπράχθηκε από ανθρώπους με στρατιωτική στολή. Με βάση την πλούσια εμπειρία της Μαριούπολης κατά τη διάρκεια της κατοχής, οι Ρώσοι όπως πάντα, καλύπτουν τα εγκλήματά τους», ανέφερε ο σύμβουλος του δημάρχου.

Ο Ουκρανός τόνισε ότι οι Ρώσοι δεν δίνουν πολλές λεπτομέρειες στη δημοσιότητα. Υπογράμμισε όμως, ότι ότι η δολοφονία «είχε ξεκάθαρα εθνικιστικό χαρακτήρα», καθώς δολοφονήθηκε μια οικογένεια Ρομά, ενώ, όλοι οι νεκροί έχουν τραύματα από σφαίρες στο κεφάλι.

Ο Αντριουστσένκο επισήμανε ότι έχει πληροφορίες από την πόλη της Ουκρανίας ότι δράστης της φριχτής δολοφονίας είναι ο ρωσικός στρατός και ότι πρόκειται πιθανότατα για μισθοφόρους της ομάδας Wagner.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο Ιράν - Συνεχίζονται για 5η μέρα οι κινητοποιήσεις
Κρατικά ΜΜΕ μετέδωσαν σήμερα πως ο άνδρας που σκοτώθηκε ήταν μέλος της παραστρατιωτικής πολιτοφυλακής Μπασίτζ, που αναπτύσσεται για να καταστείλει τις κινητοποιήσεις
Ιράν
Ελβετία: Αυτό είναι το δημοφιλές μπαρ Constellation στο Κραν Μοντανά όπου έγινε η φονική έκρηξη – Λειτουργεί εδώ και 40 χρόνια
Νεανικό μπαρ για μπύρες και χορό, όχι ιδιαίτερα πολυτελές - Έγινε ιδιαίτερα γνωστό τη δεκαετία του 1980, όταν φιλοξενούσε αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου σκι
Το εσωτερικό από το μπαρ Le Constellation που πήρε φωτιά
Ελβετία: «Κερί γενεθλίων σε σαμπάνια» προκάλεσε την έκρηξη σε μπαρ στο Κραν Μοντανά την Πρωτοχρονιά
Μεταξύ των θυμάτων και ξένοι τουρίστες - «Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, όλο το νυχτερινό κέντρο πήρε φωτιά. Τρέξαμε όλοι έξω ουρλιάζοντας», αφηγούνται δύο νεαρές Γαλλίδες
Το θέρετρο Κραν Μοντανά στην Ελβετία όπου ξέσπσε η φονική έκρξη και πυρκαγιά
33
Τραγωδία στην Ελβετία: Τουλάχιστον 40 νεκροί από την έκρηξη σε μπαρ στο Κραν Μοντανά - Ασφυξία στα νοσοκομεία με 100 τραυματίες
Οι ελβετικές αρχές έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης - Παραμένουν ακόμα άγνωστα τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη - Σε σοβαρή κατάσταση πολλοί από τους τραυματίες
Φονική έκρηξη σε μπαρ στο θέρετρο Κραν Μοντανά της Ελβετίας
14