Κόσμος

Ουκρανία: Δυο νεκροί μετά από ρωσικούς βομβαρδισμούς στη Χερσώνα

Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στην Ουκρανία συνεχίζονται με τα θύματα του πολέμου να αυξάνονται. Στο στόχαστρο η Χερσώνα.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν από βομβαρδισμούς των ρωσικών δυνάμεων στην πόλη Χερσώνα της νότιας Ουκρανίας, δήλωσαν σήμερα οι αρχές.

Περιφερειακοί εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα για εγκλήματα πολέμου σε ένα από τα πλήγματα, που διενεργήθηκε γύρω στις 9.00 π.μ. και σκότωσε έναν 48χρονο άνδρα και μία γυναίκα που δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.

«Τρομοκράτες», έγραψε ο επικεφαλής των υπηρεσιών της ουκρανικής προεδρίας, Αντρίι Γέρμακ, σε ανάρτηση στην εφαρμογή Telegram μαζί με δύο εικόνες πτωμάτων που κείτονται σε ένα πεζοδρόμιο.

Ο δήμαρχος της Χερσώνας Ρόμαν Μρότσκο δήλωσε πως δύο γιατροί τραυματίστηκαν σε ξεχωριστό πλήγμα πυροβολικού σε ιατρικό κέντρο νωρίτερα σήμερα.

Το Reuters σημειώνει πως δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή τις λεπτομέρειες είτε του ενός είτε του άλλου συμβάντος.

Ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν συχνά στη Χερσώνα αφότου αποχώρησαν από την περιφερειακή πρωτεύουσα, στο τέλος του περασμένου έτους, στην απέναντι πλευρά του ποταμού Δνείπερου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γάζα: Οι συγκλονιστικές τελευταίες στιγμές Ισραηλινών ομήρων – Βίντεο τους δείχνουν να γιορτάζουν το Χανουκά πριν εκτελεστούν
Εικόνες που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα δείχνουν έξι Ισραηλινούς ομήρους να γιορτάζουν το Χανουκά σε σήραγγα στη Γάζα, μήνες πριν δολοφονηθούν από τη Χαμάς
Το βίντεο με τους ομήρους που γιορτάζουν το Χανουκά
Λευκορωσία: Ο απεσταλμένος του Τραμπ στο Μινσκ για διαπραγματεύσεις περί απελευθέρωσης πολιτικών κρατουμένων
Ειδικός απεσταλμένος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε με τον Αλεξάντρ Λουκασένκο στο Μινσκ, επιχειρώντας να επανεκκινήσει έναν ευαίσθητο δίαυλο διαλόγου για την απελευθέρωση εκατοντάδων πολιτικών κρατουμένων
Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο συναντά τον Αμερικανό απεσταλμένο Τζον Κόουλ στο Μινσκ