Κόσμος

Ουκρανία για διακοπή φυσικού αερίου: Η Ρωσία είναι υπεύθυνη για τις ανθρωπιστικές συνέπειες

Υπεύθυνη πρέπει να θεωρηθεί η Ρωσία για τις όποιες επιπτώσεις σε ανθρωπιστικό επίπεδο αφού διακόπηκε σήμερα η ροή ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω διαμετακομιστικού σημείου στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία διαχείρισης του ουκρανικού δικτύου μεταφοράς αερίου.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, ότι θα διακόψει την ροή αερίου μέσω του διαμετακομιστικού σημείου της Σοχρανίφκα. Η χώρα ανακοίνωσε ότι οι ενέργειες των ρωσικών δυνάμεων, που εισέβαλαν στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ασφάλεια ολόκληρου του ουκρανικού συστήματος μεταφοράς αερίου και ότι θα μετέφερε τις ροές αυτές σε άλλο σημείο.

«Σήμερα το πρωί (η ρωσική κρατική εταιρία αερίου) Gazprom στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας σταμάτησε τη μεταφορά από τη Ρωσική Ομοσπονδία στο σημείο εισόδου ‘Σοχρανίφκα’», έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook ο Σεργκίι Μακόγκον, γενικός διευθυντής της διαχειρίστριας εταιρίας του συστήματος μεταφοράς αερίου της Ουκρανίας. Δήλωσε επίσης ότι αποκλείστηκαν, χωρίς εξουσιοδότηση, γερανοί σε εγκατατάσεις του αγωγού σε ουκρανικό έδαφος που, σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν καταλάβει ρωσικές δυνάμεις. Αυτό, είπε ο ίδιος, έχει καταστήσει αδύνατη την τροφοδοσία των καταναλωτών στις περιοχές Λουχάνσκ και Ντονέτσκ, μεγάλα τμήματα των οποίων είναι στα χέρια φιλορώσων αυτονομιστών.

«Οι ρωσικές αρχές φέρουν την πλήρη ευθύνη για τις ανθρωπιστικές συνέπειες αυτών των ενεργειών», έγραψε στην ανάρτησή του.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η σπαρακτική κραυγή της 13χρονης Ομάιρα Σάντσες από την Κολομβία που πέθανε μπροστά σε όλο τον κόσμο: «Μαμά, σ’ αγαπώ πάρα πολύ»
Το ηφαίστειο Νεβάδο ντελ Ρουίς εξαφάνισε την πόλη Αρμέρο στις 13 Νοεμβρίου 1985 - Το κορίτσι εγκλωβίστηκε και πάλεψε για 60 ώρες μέσα στη φονική λάσπη
Η Ομάιρα Σάντσες
Νέο μέτωπο στη Γάζα: Γιατί το Ισραήλ πλήττει τώρα τη Ντέιρ αλ-Μπάλαχ και τι σηματοδοτεί η σφοδρή επίθεση
Για πρώτη φορά η συγκεκριμένη ζώνη στο στόχαστρο - Η περιοχή είναι γεμάτη από δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένους Παλαιστίνιους από τη Ράφα και τη Χαν Γιούνις, ενώ κρατούνται και ισραηλινοί όμηροι
Επίθεση Γάζα 2
Το Ισραήλ βομβαρδίζει βάσεις των Χούθι στο λιμάνι της Χοντέιντα στην Υεμένη – «Απαντά» στα πλήγματα της 7ης Ιουλίου
Υπενθυμίζεται ότι οι Χούθι είχαν αναλάβει την ευθύνη για επίθεση σε ελληνόκτητα εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, μετά την ανταλλαγή επιθέσεων με το Ισραήλ
Χούθι της Υεμένης 2