Κόσμος

Ουκρανία: Η Πολωνία κατέθεσε επίσημο αίτημα στην Γερμανία για την αποστολή Leopard 2

Η Γερμανία έλαβε επίσημο αίτημα από την Πολωνία για την επανεξαγωγή των αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Μάριους Μπαλζάκ.

«Η Γερμανία έχει ήδη λάβει το αίτημά μας να δεχθεί τη μεταφορά αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία», επεσήμανε ο Μπαλζάκ στο Twitter, ενώ απηύθυνε έκκληση στο Βερολίνο να ενταχθεί «στον συνασπισμό των χωρών που στηρίζουν την Ουκρανία με Leopard 2».

«Πρόκειται για έναν κοινό μας στόχο, διότι διακυβεύεται η ασφάλεια όλης της Ευρώπης», υπογράμμισε ο Πολωνός υπουργός.

Η Βαρσοβία έχει επισημάνει ότι βρίσκεται σε συζήτηση με περίπου 15 χώρες για το θέμα αυτό.

Η Ουκρανία ζητεί εδώ και καιρό βαρέα άρματα μάχης προκειμένου να καταφέρει να σπάσει τις γραμμές των ρωσικών δυνάμεων και να ανακαταλάβει περιοχές που έχει χάσει. Η Γερμανία, η έγκριση της οποίας απαιτείται για την επανεξαγωγή των Leopard 2, διστάζει να συμφωνήσει στην παράδοση αυτών των αρμάτων μάχης στο Κίεβο, φοβούμενη ότι η Μόσχα θα κλιμακώσει τη σύγκρουση.

Ωστόσο σε συντάντηση του υπ. Άμυνας με τον Στόλτενμπεργκ, υπήρξε καλό κλίμα σχετικά με την αποστολή των Leopard 2.

«Η καγκελάριος θα πάρει την απόφαση»

«Στο τέλος της ημέρας την απόφαση φυσικά θα λάβει η καγκελαρία, με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης», σχολίασε σήμερα ο γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας στη διάρκεια αμυντικής διάσκεψης που οργάνωσε στο Βερολίνο η εφημερίδα Handelsblatt.

«Η άποψη της υπουργού μου για το θέμα είναι γνωστή, πιστεύω», πρόσθεσε ο ίδιος αναφερόμενος στη Γερμανίδα υπουργό Αναλένα Μπέρμποκ, η οποία δήλωσε την Κυριακή ότι το Βερολίνο δεν θα εμποδίσει τις χώρες που επιθυμούν να προσφέρουν Leopard 2 στο Κίεβο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ο Τζέφρι Επστάιν έστειλε στον πρίγκιπα Άντριου 20χρονη για ερωτικό ραντεβού, της πρόσφεραν τσάι και ξενάγηση στο Μπάκιγχαμ» – Η καταγγελία του δικηγόρου της
«Μιλάμε για τουλάχιστον μία γυναίκα που στάλθηκε από τον Τζέφρι Έπσταϊν στον πρίγκιπα Άντριου. Και μετά από μια νύχτα μαζί του, της έκαναν ακόμη και ξενάγηση στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ»
Ο πρίγκιπας Άντριου
Αισιόδοξος ο Τραμπ για το Ιράν: «Διαπραγματεύονται σοβαρά, ικανοποιητική μία συμφωνία χωρίς πυρηνικά»
Ιρανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε πως Ουάσινγκτον και Τεχεράνη διαπραγματεύονται για την αποκλιμάκωση της έντασης – Γεμάτη με αμερικανικά πλοία και στρατιώτες η Μέση Ανατολή
Ντόναλντ Τραμπ