Συγκλονίζει βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα από την στιγμή της έκρηξης ενός drone που εκτόξευσε η Ουκρανία με στόχο τον διορισμένο από τη Ρωσία κυβερνήτη της πόλης Νόβα Καχόβκα, Βλαντιμίρ Λεοντίεφ.
Στο βίντεο αποτυπώνεται ένα άτομο που βγαίνει από ένα αυτοκίνητο, το κλειδώνει και κατευθύνεται σε ένα κτίριο και εκείνη τη στιγμή μια ισχυρότατη έκρηξη από την επίθεση του drone, τραυματίζοντας θανάσιμα τον άνδρα που η Ουκρανία έχει βάλει στο στόχαστρο εδώ και πολύ καιρό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πρόκειται για τον Βλαντιμίρ Λεοντίεφ, όπως ενημέρωσε μέσω Telegram ο κυβερνήτης του κατεχόμενου τμήματος της Χερσώνας, Βλάντιμιρ Σάλντο. Ο ίδιος ανέφερε πως η έκρηξη στο αυτοκίνητο του Λεοντίεφ οφείλεται σε επίθεση ουκρανικού drone που αποκαλείται «Baba Yaga».
Video of the assassination of the collaborator, former head of the occupation administration of Nova Kakhovka, Leontiev.
— Visegrád 24 (@visegrad24) October 1, 2025
Leontiev has collaborated with the Russians since the beginning of the invasion. In March 2022, he helped the occupiers abduct Berislav’s mayor, Oleksandr… pic.twitter.com/6nOzt2CRr9
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Σήμερα (1/10/2025) το πρωί, κατά τη διάρκεια επίθεσης από εχθρικό drone Baba Yaga, τραυματίστηκε ο επικεφαλής του Συμβουλίου των Αντιπροσώπων της Νόβα Καχόβκα, Βολοντίμιρ Λεοντίεφ», έγραψε αρχικά ο Σάλντο, ενώ μια ώρα αργότερα γνωστοποιούσε ότι οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον σώσουν. «Με μεγάλη θλίψη, αναφέρω ότι ο Βολοντίμιρ Παβλόβιτς Λεοντίεφ πέθανε στο νοσοκομείο από τα τραύματά του», είπε.
Σημειώνεται πως το «Baba Yaga» είναι ένα ουκρανικό drone που συνήθως χρησιμοποιείται τη νύχτα για τον βομβαρδισμό ρωσικών αποθηκών, τεθωρακισμένων και στρατιωτικών θέσεων.
Είναι ανθεκτικό σε παρεμβολές ηλεκτρονικού πολέμου και ικανό να μεταφέρει πυρομαχικά βάρους 20 – 40 κιλών και να χτυπά στόχους έως και 20 χιλιόμετρα μακριά.
Πηγή: OnAlert.gr