Κόσμος

Ουκρανία: Καρέ καρέ η καταστροφική επίθεση ρωσικών drones σε κέντρο στρατολόγησης με δύο νεκρούς

Προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές ενώ τουλάχιστον 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την φονική επίθεση

Σοκάρουν οι εικόνες από νέα επιδρομή με drones που εξαπέλυσε σήμερα η Ρωσία με στόχο κέντρο στρατολόγησης στην κεντρική Ουκρανία.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 10 τραυματίστηκαν από το πλήγμα των ρωσικών drones με drones στην Πολτάβα, που βρίσκεται στην κεντρικοανατολική Ουκρανία, με τον ουκρανικό στρατό να αναφέρει ότι χτυπήθηκε ένα κέντρο στρατολόγησης.

«Στις 3 Ιουλίου 2025 ο εχθρός έπληξε την πόλη Πολτάβα. Πυρκαγιά ξέσπασε στο σημείο. Ζημιές υπέστησαν και μη στρατιωτικές υποδομές», ανέφερε στο Telegram ο κυβερνήτης της επαρχίας Βολοντίμιρ Κοχούτ. Σύμφωνα με τον ίδιο, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 11 ακόμη τραυματίστηκαν.

Νωρίτερα σε άλλη ρωσική επίθεση εναντίον της Οδησσού, στη νότια Ουκρανία, τραυματίστηκαν έξι άνθρωποι, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των υπηρεσιών διάσωσης.

 

Από την πλευρά του ο ουκρανικός στρατός ανέφερε ότι υπάρχουν «νεκροί και τραυματίες» σε πλήγμα εναντίον «κέντρου στρατολόγησης», χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένο αριθμό θυμάτων, ενώ πρόσθεσε ότι στο κέντρο και σε ένα γειτονικό του κτίριο ξέσπασε πυρκαγιά.

ΟυκρανίαΟι ζημιές που προκάλεσαν τα ρωσικά drones στην Πολτάβα / REUTERS / Vyacheslav Madiyevskyy

Αυτά τα ρωσικά πλήγματα σημειώθηκαν αφού οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν κάποιες παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία, όπως μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, περιλαμβανομένων των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, ζωτικής σημασίας ώστε το Κίεβο να μπορεί να απωθήσει τις επιθέσεις της Μόσχας με πυραύλους και drones.

Για το ζήτημα αυτό θα συνομιλήσουν αύριο (04.07.2025) ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως αποκάλυψαν σε σημερινό (03.07.2025) δημοσίευμα οι Financial Times.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν εισέπραξε τα πρώτα έσοδα από τα διόδια στα Στενά του Ορμούζ – Ανησυχία για τις νάρκες στην περιοχή
«Τα πρώτα έσοδα που προέρχονται από τέλη διέλευσης από τα Στενά του Ορμούζ κατατέθηκαν στον λογαριασμό της κεντρικής τράπεζας», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου
Τα Στενά του Ορμούζ
Συναγερμός στις ΗΠΑ για το «ασιατικό σκουλήκι-άλτη»: Πολλαπλασιάζεται μόνο του, απειλεί οικοσυστήματα και δεν καταστρέφεται
Έχουν αναπτύξει μια ιδιαίτερα ασυνήθιστη μέθοδο άμυνας, αν κάποιος τα πιάσει από την ουρά, μπορούν να την αποκόψουν κερδίζοντας έτσι χρόνο για να διαφύγουν
Σκουλήκια
Ο Πρίγκιπας Χάρι αιφνιδίως στην Ουκρανία: Θα συμμετάσχει στο Φόρουμ Ασφαλείας – Έκκληση να μην ξεχαστεί ο πόλεμος
Αναμένεται να επισκεφθεί τη φιλανθρωπική οργάνωση για την εξουδετέρωση ναρκών HALO Trust, την οποία υποστήριζε η αείμνηστη μητέρα του, η πριγκίπισσα Νταϊάνα
Πρίγκιπας Χάρι