Κόσμος

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ουκρανία να ενταχθεί στα αμυντικά προγράμματα της ΕΕ για να αντισταθεί στη Ρωσία

Η ΕΕ πρέπει να λάβει υπόψη τις στρατιωτικές ανάγκες της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία επισημαίνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Η πρόεδρος της Κομισιόν μίλησε στην ετήσια διάσκεψη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας.

Κατά την ομιλία της στην ετήσια διάσκεψη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να υπολογίσει τις στρατιωτικές ανάγκες της Ουκρανίας στον καθορισμό της μελλοντικής στρατηγικής της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας.

«Η στρατηγική μας μπορεί να είναι πλήρης μόνο όταν θα λάβει υπόψη τις ανάγκες της Ουκρανίας και την βιομηχανική ικανότητα της χώρας», είπε, προσθέτοντας ότι το Κίεβο πρέπει να ενταχθεί στα αμυντικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των Ουκρανών στον πόλεμο κατά της ρωσικής εισβολής.

«Το πρώτο βήμα για να επιτευχθεί αυτό είναι η συμμετοχή της Ουκρανίας στην συμβουλευτική διαδικασία επί της βιομηχανικής Στρατηγικής», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν.

«Αυτό θα πρέπει να οδηγήσει στην ενσωμάτωση της Ουκρανίας σε ορισμένα από τα αμυντικά μας προγράμματα, με την σύμφωνη γνώμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπου αυτή είναι αναγκαία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η γαλλική Βουλή «φρέναρε» τον φόρο Ζικμάν για τους πλούσιους με περιουσία άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ – Οργισμένη η αριστερή αντιπολίτευση
Ο πρωθυπουργός Λεκορνί εξαρτάται από τη στήριξη των Σοσιαλιστών για να περάσει τον προϋπολογισμό και να ξεπεράσει τον «σκόπελο» μίας ενδεχόμενης πρότασης μομφής
Βουλευτές της γαλλικής Αριστεράς ψηφίζουν για το σχέδιο νόμου για τον προϋπολογισμό του 2026
Ο πρώην σύζυγος της Στεφανί του Μονακό μιλά για «στημένο» ροζ σκάνδαλο – «Μου έριξαν ουσίες στο ποτό και με φωτογράφισαν με γυμνό μοντέλο»
«Για μένα, ήταν σημαντικό η δικαιοσύνη να πει: ναι, έπεσες σε παγίδα. Δεν ήθελα τα παιδιά μου να μεγαλώσουν πιστεύοντας ότι ο πατέρας τους ήταν απλώς ο άντρας που απάτησε τη μητέρα τους»
Ο Ντανιέλ Ντικριέ και η Στεφανί του Μονακό