Κόσμος

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Ο Πούτιν και τα πρωτοπαλίκαρά του θα λογοδοτήσουν

«Δεν θα αφήσουμε ούτε πέτρα που να μην σηκώσουμε για να κάνουμε τον Πούτιν και τα πρωτοπαλίκαρά του να λογοδοτήσουν» δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας του Διεθνούς Κέντρου για τη Δίωξη του Εγκλήματος της Επίθεσης κατά της Ουκρανίας.

Η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σημείωσε ότι «η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζει να φέρνει ανείπωτη φρίκη καθημερινά. Τα βαθιά ανησυχητικά νέα σχετικά με σκόπιμες επιθέσεις εναντίον αμάχων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, έχουν γίνει μια σκληρή καθημερινή υπενθύμιση της αιματοχυσίας που έφερε ο Πούτιν πίσω στην ήπειρό μας. Συγκεντρώνονται στοιχεία για αμέτρητα διεθνή εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τη Ρωσία. Το νέο διεθνές κέντρο δίωξης θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στη διασφάλιση της προσαγωγής των δραστών στη δικαιοσύνη, συμπεριλαμβανομένου του εγκλήματος της επίθεσης. Δεν θα αφήσουμε ούτε πέτρα που να μην σηκώσουμε για να κάνουμε τον Πούτιν και τα πρωτοπαλίκαρά του να λογοδοτήσουν».

Το νεοσύστατο Κέντρο θα είναι το κλειδί για τη διερεύνηση του εγκλήματος της επίθεσης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και τη διευκόλυνση της δημιουργίας υποθέσεων για μελλοντικές δίκες. Θα παρέχει μια δομή για την υποστήριξη και ενίσχυση των συνεχιζόμενων και μελλοντικών ερευνών για το έγκλημα της επίθεσης και θα συμβάλει στην ανταλλαγή και ανάλυση των αποδεικτικών στοιχείων που συγκεντρώθηκαν από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης.

Το Κέντρο, που ιδρύθηκε με την υποστήριξη της Επιτροπής, αποτελείται από επιλεγμένους εθνικούς εισαγγελείς που ήδη συμμετέχουν στην Κοινή Ομάδα Έρευνας, με την οποία συνδέεται το Κέντρο στις δραστηριότητές του. Οι συμμετέχοντες εμπειρογνώμονες θα μπορούν να συνεργάζονται καθημερινά, να ανταλλάσσουν γρήγορα στοιχεία και να συμφωνούν σε μια κοινή στρατηγική. Η Eurojust θα παρέχει επιχειρησιακή, νομική, οικονομική και υλικοτεχνική υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης, αποθήκευσης και ανάλυσης αποδεικτικών στοιχείων. Αυτή η εργασία είναι απαραίτητη για την προετοιμασία για μελλοντικές δίκες, ενώπιον είτε εθνικών είτε διεθνών δικαστηρίων, συμπεριλαμβανομένου ενός πιθανού δικαστηρίου για το έγκλημα της επίθεσης ή του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) για εγκλήματα που άπτονται της δικαιοδοσίας του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
29 παιδιά σκοτώθηκαν στον «πόλεμο» μεταξύ αντιπάλων καρτέλ στο Μεξικό - Τουλάχιστον 97 οι αγνοούμενοι
Ο πόλεμος μεταξύ των κληρονόμων του «Ελ Τσάπο» και της φράξιας του «Ελ Μάγιο» στην πολιτεία Σιναλόα έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.200 ανθρώπους, ενώ άλλοι 1.400 αγνοούνται
Εθνικοί φρουροί αποκλείουν μια περιοχή όπου ένα πτώμα βρίσκεται σε δρόμο στην πόλη Culiacan της πολιτείας Sinaloa
Θύμα ανθρωποκτονίας «απευθύνθηκε» στον δολοφόνο του μέσω βίντεο AI την ώρα της δίκης στις ΗΠΑ - «Σε μια άλλη ζωή, ίσως να ήμασταν φίλοι»
Το βίντεο σηματοδοτεί μια καινοτόμα χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στο δικαστικό σύστημα, που αντιμετωπίζει την ταχέως εξελισσόμενη τεχνολογία με ένα μείγμα έντονου ενδιαφέροντος και δέους
Το ολόγραμμα του δολοφονημένου Κρίστοφερ Πέλκι