Κόσμος

Ουτρέχτη: Βρέθηκε επιστολή που ενισχύει το σενάριο της τρομοκρατίας

Η επιστολή βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο του 37χρονου συλληφθέντα.

Το σενάριο της τρομοκρατίας εξετάζεται «σοβαρά» την επομένη της επίθεσης με πυρά που σημειώθηκε στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, ανακοίνωσαν σήμερα οι ερευνητές, διευκρινίζοντας πως βασίζονται κυρίως σε μια επιστολή η οποία βρέθηκε μέσα στο όχημα του κύριου υπόπτου.

Σε κοινή ανακοίνωση, η εισαγγελία και η τοπική αστυνομία διευκρίνισαν πως σ’ αυτό το στάδιο των ερευνών δεν έχουν διαπιστώσει «καμιά προηγούμενη σχέση» ανάμεσα σ’ αυτόν τον τουρκικής καταγωγής ύποπτο και τα θύματα της επίθεσης στο τραμ, η οποία στοίχισε χθες, Δευτέρα, το πρωί τη ζωή σε τρεις ανθρώπους ενώ πέντε τραυματίσθηκαν.

Ο ύποπτος –ο 37χρονος τουρκικής καταγωγής Γκοκμέν Τανίς– συνελήφθη χθες έπειτα από ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας που διήρκεσε επτά ώρες και βάσει της ολλανδικής νομοθεσίας θα οδηγηθεί την Πέμπτη ενώπιον δικαστή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο απεσταλμένος του Τραμπ διαπραγματεύτηκε με τον Πούτιν για την Ουκρανία βασιζόμενος σε Ρωσίδα διερμηνέα του Κρεμλίνου
Ο Στιβ Γουίτκοφ πήγε και στις τρεις συναντήσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν χωρίς Αμερικανούς διερμηνείς, αποκαλύπτει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC
Ο Στιβ Γουίτκοφ, απεσταλμένος του Ντόναλντ Τραμπ στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό