Κόσμος

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά πέντε κόμματα κάνουν μια…κυβέρνηση!

“Προτεραιότητα είναι η συμφιλίωση”. Όταν τα κόμματα τα βρίσκουν για το καλό της χώρας τότε μπορούν να συνυπάρξουν...μέχρι φυσικά να συμβεί το αντίθετο.
Η Γινγκλάκ Σιναουάτρα ανακοίνωσε σήμερα το σχηματισμό ενός πεντακομματικού κυβερνητικού συνασπισμού υπό το κόμμα της, το Πούα Τάι, ο οποίος θα ελέγχει περίπου το 60% του κοινοβουλίου, μια ημέρα μετά την εντυπωσιακή εκλογική νίκη της.
 
“Πέντε κόμματα συμφώνησαν να εργαστούν μαζί για να κυβερνήσουν τη χώρα και να λύσουν τα προβλήματα του λαού”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η Γινγκλάκ.
 
Στο μεταξύ, ο πρώην πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης και αδελφός της Γινγκλάκ, ο Τάκσιν Σιναουάτρα, δήλωσε σήμερα ότι προτεραιότητα έχει η συμφιλίωση και ότι δεν προβλέπει προς το παρόν να επιστρέψει στη χώρα, μετά τη νίκη της παράταξής του στις εκλογές.
 
“Η επιστροφή μου δεν αποτελεί προτεραιότητα. Η προτεραιότητα είναι η συμφιλίωση”, δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος ανατράπηκε το 2006 από το στρατό και σήμερα διευθύνει την αντιπολίτευση από την εξορία του στο Ντουμπάι.
 
Ο Τάκσιν δήλωσε πως “ευγνωμονεί” τον ταϊλανδικό λαό επειδή ψήφισε υπέρ της αντιπολίτευσης.
 
“Είμαι πολύ ευγνώμων στον ταϊλανδικό λαό (…) είναι σαφές ότι θέλουν τη συμφιλίωση στη χώρα, ότι θέλουν να δουν το τέλος της σύγκρουσης και τη χώρα να προχωράει μπροστά”, δήλωσε ακόμη.
 
 

Η Γινγκλάκ έγινε… πρωθυπουργός!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκτός νόμου ο ακροδεξιός σύλλογος «Βασίλειο της Γερμανίας» - Χειροπέδες στον «βασιλιά» και έφοδοι στα ακίνητά τους
Ο 59χρονος αυτοαποκαλούμενος βασιλιάς είχε καταδικαστεί σε 8 μήνες φυλάκιση για σωματική βλάβη ενώ παλαιότερα είχε εμπλακεί και σε υποθέσεις υπεξαίρεσης και τραπεζικής απάτης
Αστυνομικοί στη Γερμανία
Χάος από συγκρούσεις ενόπλων στην Τρίπολη της Λιβύης - «Μείνετε στα σπίτια της» η εντολή προς τους πολίτες
Οι συγκρούσεις, οι οποίες εκτυλίσσονται σε νότιους τομείς της πόλης, ξέσπασαν ανάμεσα σε ένοπλες ομάδες της Τρίπολης και αντίπαλες από τη Μισράτα, μεγάλη πόλη και λιμένα περίπου 200 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας
Σφοδρές συγκρούσεις στην Λιβύη
Το Playboy της Ουκρανίας κάνει αφιέρωμα στις γυναίκες που ακρωτηριάστηκαν ή τραυματίστηκαν από τον πόλεμο: «Είμαστε ζωντανές»
Το ειδικό τεύχος με τίτλο «Ομορφιά με σημάδια», περιλαμβάνει φωτογραφίες γυναικών -πολεμιστριών και καθημερινών ηρωίδων- που έμαθαν πως η ομορφιά δεν χάνεται από τραυματισμούς
Ουκρανό μοντέλο
Οι προκλητικές αναρτήσεις του αδερφού του Πάπα Λέοντα - Κατακεραύνωνε Δημοκρατικούς και woke ατζέντα
Ο Λούις, είναι οπαδός του Τραμπ και έχει κάνει πολλές αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του απέναντι στη woke ατζέντα και τους Δημοκρατικούς
Ο αδερφός του νέου Ποντίφικα, Λούις Πρεβόστ και ο Πάπας Λέων 1