Συμβαίνει τώρα:
Σύγκρουση οχημάτων στην Ποσειδώνος: «Σημειωτόν» στο ρεύμα προς Γλυφάδα
Κόσμος

Παίρνουν πίσω τα κινητά των αστυνομικών λόγω περικοπών

Γελίο χαρακτήρισαν τον μέτρο οι αστυνομικοί που λένε τώρα ότι θα τους ζητήσουν να παίρνουν και ταξί για να καταδιώξουν τους κακοποιούς.

Οι αστυνομικοί στο ομόσπονδο νησιωτικό κρατίδιο Τασμανία της Αυστραλίας διατάχθηκαν να παραδώσουν τα κινητά τους τηλέφωνα στην υπηρεσία τους καθώς η κυβέρνηση της πολιτείας μείωσε τον προϋπολογισμό της αστυνομίας κατά 8 εκατ. δολάρια Αυστραλίας (6 εκατ. ευρώ).

Τα ανώτερα στελέχη της αστυνομίας είπαν ότι οι αστυνομικοί που εκτελούν περιπολίες θα πρέπει να παραδώσουν τα υπηρεσιακά τους κινητά ως την 1η Ιανουαρίου. Εξαιρούνται μόνον οι αξιωματικοί από το βαθμό του επιθεωρητή και ανώτεροι.

Αστυνομικοί επισήμαναν ότι είναι πλέον αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν δικά τους κινητά τηλέφωνα όταν περιπολούν ή καταδιώκουν υπόπτους. Πρόσθεσαν ότι ίσως αναγκάζονται να παίρνουν ταξί στην διάρκεια επιχειρήσεων, αφού ο αριθμός των οχημάτων της υπηρεσίας επίσης μειώνεται.

“Είναι γελοίο”, είπε ένας αστυνομικός στην Μέρκιουρι. “Τι ακολουθεί, τα όπλα μας;” πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της συνδικαλιστικής ένωσης των αστυνομικών Ράντολφ Ουαϊρένγκα είπε ότι οι αστυνομικοί χρησιμοποιούν συχνά κινητά τηλέφωνα για να ανταλλάσσουν σημαντικές πληροφορίες διότι οι πεπαλαιωμένοι αναλογικοί ασύρματοι που χρησιμοποιούν μπορούν να υποκλαπούν από τους κακοποιούς που καταδιώκουν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νορβηγία: Στη δίνη του σκανδάλου Επστάιν η μισή πολιτική και διπλωματική ελίτ – Είχε απλώσει πλοκάμια παντού ο Αμερικανός παιδόφιλος
Ο Επστάιν, είχε μεταβιβάσει το ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων στα δύο παιδιά της Γιουλ και του συζύγου της, του διπλωμάτη Τέργε Ροντ-Λάρσεν
Η Μόνα Γιουλ στον ΟΗΕ
Υπό πίεση ο Στάρμερ λόγω του σκανδάλου Επστάιν: Παραιτήθηκε και ο διευθυντής επικοινωνίας του Τιμ Άλαν, μετά τον προσωπάρχη του
Μέσα σε διάστημα 24 ωρών, ο Κιρ Στάρμερ έχασε δύο κορυφαία μέλη του επιτελείου του - Παραίτηση Στάρμερ ζητά ο ηγέτης των Σκωτσέζων Εργατικών
Κιρ Στάρμερ