Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Πακιστάν: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τη στιγμή του ισχυρού σεισμού

Πακιστάν: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τη στιγμή του ισχυρού σεισμού
Φωτογραφία Reuters

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες κατοίκων στην πόλη Κασμίρ, στο Πακιστάν, για την ημέρα του σεισμού 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με ομάδα του AFP, κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους σε κατάσταση πανικού, ορισμένοι χωρίς παπούτσια. Ορισμένοι απήγγειλαν στίχους από το Κοράνι, ενώ δύο ασθενείς, ο ένας σε φορείο και ο άλλος σε καροτσάκι, είχαν μεταφερθεί στο πεζοδρόμιο.

“Έκανα τα ψώνια μου όταν έγινε ο σεισμός. Είχα αφήσει την κόρη μου σε ένα άλλο κατάστημα και έτρεξα πανικόβλητη να την βρω, καθώς για σύντομο χρονικό διάστημα είχε κοπεί το τηλεφωνικό σήμα”, ανέφερε η κάτοικος της περιοχής Σακίνα Μπίμπι.

“Ο σεισμός ήταν τόσο δυνατός που νόμιζα ότι θα πέσουν όλα τα κτίρια. Ωστόσο όταν κατέβηκα τις σκάλες όλα ήταν ανέπαφα. Ο Θεός μας φύλαξε”, δήλωσε ένας άλλος κάτοικος, ο Σαγκίρ Άχμαντ.

Ο Μοχάμαντ Μπιλάλ χαρακτήρισε “κόλαση” την εμπειρία που είχε.

Μετασεισμός 4,4 βαθμών σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο βορειοανατολικό Πακιστάν, μετά τον ισχυρό σεισμό της Τρίτης (24.09.2019), που προκάλεσε τον θάνατο 38 ανθρώπων και τον τραυματισμό εκατοντάδων.
Δημοσιογράφος του AFP που βρισκόταν κατά τον μετασεισμό στην Μιρπούρ τον περιέγραψε ως “υπόγειο κύμα”.

Σεισμός στο Πακιστάν: 38 νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες

Ο σεισμός των 5,2 βαθμών, που σημειώθηκε την Τρίτη, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 38 ανθρώπων και τον τραυματισμό εκατοντάδων στην πακιστανική πλευρά του Κασμίρ. Εκατοντάδες σπίτια καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές από αυτόν.

Το Πακιστάν βρίσκεται στο σημείο στο οποίο συναντώνται οι τεκτονικές πλάκες της Ινδίας και της Ευρασίας και αντιμετωπίζει συχνά σεισμούς.

Περισσότεροι από 73.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 3,5 εκατομμύρια έμειναν άστεγοι μετά τον σεισμό των 7,6 βαθμών που είχε σημειωθεί στις 8 Οκτωβρίου του 2005 στα σύνορα μεταξύ του πακιστανικού Κασμίρ και της γειτονικής επαρχίας Χάιμπερ Παχτούνχουα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις