Κόσμος

Παλαιστίνιοι χωρικοί χτύπησαν Ισραηλινούς που τους είχαν επιτεθεί

Παλαιστίνιοι χωρικοί έπιασαν και χτύπησαν μια ομάδα ισραηλινών εποίκων προτού τους αφήσει ελεύθερους, καθώς τους κατηγόρησαν ότι έριξαν πέτρες εναντίον χωρικών που καλλιεργούσαν τα χωράφια τους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Στις αρχές του απογεύματος ισραηλινοί στρατιώτες διαπραγματεύονταν με τους παλαιστίνιους χωρικούς που κρατούσαν μια ομάδα εβραίων εποίκων, ηλικίας 15 με 30 ετών, σε ένα ακατοίκητο σπίτι στα περίχωρα του παλαιστινιακού χωριού Κούσρα.

Όπως δήλωσαν οι χωρικοί οι έποικοι τους επιτέθηκαν: «Ασχολούμουν με το χωράφι μου όταν μια ομάδα περίπου 30 εποίκων κατέβηκε από τον λόφο και μας επιτέθηκε με πέτρες», δήλωσε ο χωρικός Μαχμούντ Τουμπάσι.

«Τους κυνηγήσαμε και κατέφυγαν σε ένα υπό κατασκευή σπίτι. Εκεί τους περικυκλώσαμε και κάποιοι τους χτύπησαν», πρόσθεσε.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για το συμβάν

Στη συνέχεια οι Παλαιστίνιοι παρέδωσαν τους εβραίους εποίκους, οι οποίοι κατοικούν σε έναν κοντινό οικισμό, στους ισραηλινούς στρατιώτες.

Σύμφωνα με το Γραφείο Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ, κατά μέσο όρο σημειώνονται επτά επεισόδια την εβδομάδα μεταξύ Παλαιστινίων και εβραίων εποίκων από τα οποία υπάρχουν θύματα ή ζημιές στην παλαιστινιακή πλευρά και ένα την εβδομάδα από το οποίο υπάρχουν θύματα ή ζημιές στην πλευρά των Ισραηλινών.

Διαβάστε

Τζ. Κέρι: Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Μαντέλα

Ερευνητής δηλώνει πως θα αποκαλύψει σύντομα ποιοι κρύβονται πίσω από το θάνατο του Αραφάτ

Αίγυπτος: Απεργία πείνας ξεκίνησαν δεκάδες Παλαιστίνοι της Συρίας

Το Ισραήλ θα απελευθερώσει 26 Παλαιστίνιους κρατούμενους

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το FBI σταμάτησε 18χρονο που σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στη Βόρεια Καρολίνα εμπνεόμενος από τον ISIS
Ο 18χρονος Christian Sturdivant σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση σε παντοπωλείο και fast food εστιατόριο, πριν συλληφθεί από το FBI το οποίο τον είχε στο στόχαστρο από το 2022, που είχε αποπειραθεί να σκοτώσει έναν γείτονά του
Αστυνομικοί του FBI
Νέο συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που η φονική πυρκαγιά εξαπλώνεται στο μπαρ του Κραν Μοντανά στην Ελβετία
Στο βίντεο οι θαμώνες του μπαρ φαίνεται να μην έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης, αφού αρκετοί σήκωσαν τα κινητά τους για να βιντεοσκοπήσουν τις φλόγες
Ελβετία
Θρίλερ με την 15χρονη Αλίκη Καλλέργη που αγνοείται μετά τη φωτιά στο Κραν Μοντανά στην Ελβετία: «Δεν έχει ταυτοποιηθεί, προσευχηθείτε» λέει ο αδερφός της
Ο κολλητός φίλος της κοπέλας έγραψε στο Instagram πως η σορός της κοπέλας ταυτοποιήθηκε, κάτι που το διέψευσε ο αδερφός της: «Δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη, παρακαλώ προσευχηθείτε μέχρι την τελευταία στιγμή», αναφέρει χαρακτηριστικά. 
Ο Ρομαίν και η 15χρονη αδερφή του Αλίκη που σκοτώθηκε από τη φωτιά στο Κραν Μοντανά 7
Θαύμα στην πύρινη κόλαση του Κραν Μοντανά: Νεαρός παγιδεύτηκε στο μπαρ κρατώντας έναν σταυρό – «Η φωτιά τον απέφυγε κι επέζησε»
Η Λετίσια Πλας περιγράφει πώς ένας νεαρός, ανήμπορος να διαφύγει καθώς οι έξοδοι στο μπαρ είχαν αποκλειστεί, κάθισε στο πάτωμα κρατώντας έναν σταυρό στα χέρια του
Η αυτόπτης μάρτυρας Λετίσια Πλας