Σάββατο, 13 Απρ.
26oC Αθήνα

Παναμάς: 39 νεκροί μετανάστες στη ζούγκλα – Πούλμαν συγκρούστηκε με μικρό λεωφορείο και έπεσε σε γκρεμό

Παναμάς: 39 νεκροί μετανάστες στη ζούγκλα – Πούλμαν συγκρούστηκε με μικρό λεωφορείο και έπεσε σε γκρεμό
Reuters

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον Παναμά όταν λεωφορείο που μετέφερε περισσότερους από 60 μετανάστες έπεσε σε γκρεμό. Περίπου 20 άτομα τραυματίστηκαν, μερικοί από τους οποίους σοβαρά.

Πρόκειται για το χειρότερο δυστύχημα με μετανάστες στην ιστορία του Παναμά με τις αρχές της χώρας της Κεντρικής Αμερικής να εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θυμάτων.

Το λεωφορείο, που μετέφερε μετανάστες που είχαν ταξιδέψει μέσα από ένα επικίνδυνο τμήμα της παναμέζικης ζούγκλας που συνδέει την Κολομβία με την Κεντρική Αμερική, κατευθυνόταν προς ένα καταφύγιο που βρίσκεται στη δυτική παράκτια επαρχία Chiriqui, που συνορεύει με την Κόστα Ρίκα.

Σύμφωνα με το Reuters, το μοιραίο πούλμαν συγκρούστηκε αρχικά με μικρό λεωφορείο προτού βρεθεί σε γκρεμό.

«Η κυβέρνηση εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των νεκρών και επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της να συνεχίσει να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια και αξιοπρεπείς συνθήκες για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης», ανέφερε στο Twitter ο πρόεδρος του Παναμά, Laurentino Cortizo.

Βίντεο από το πολύνεκρο τροχαίο:

https://twitter.com/MelodiaNews/status/1625904962474586119?s=20

Και σχετική ανάρτηση:

Πέρυσι, 248.000 μετανάστες, οι περισσότεροι από τη Βενεζουέλα, διέσχισαν το Darien Gap, ενώ μόνο από τις αρχές του 2023, άλλοι 32.800 έχουν περάσει το σημείο, σχολίασε το υπουργείο Εξωτερικών του Παναμά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις