Κόσμος

Πανικός και τρόμος σε κρουαζιερόπλοιο – Το έκαναν… “καρυδότσουφλο” ισχυροί άνεμοι – video

Εικόνες απόλυτου πανικού μέσα στο κρουαζιερόπλοιο Norwegian Escape. Έγινε έρμαιο ισχυρών ανέμων! Τρόμος και πανικός επικράτησαν όταν το πλοίο πήρε κλίση. Τραυματίστηκαν δεκάδες επιβάτες. Σοκάρουν οι περιγραφές. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από τη Νέα Υόρκη με προορισμό το ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα.

Οι εικόνες που κατέγραψαν όσοι έζησαν τις στιγμές πανικού μέσα στο κρουαζιερόπλοιο είναι χαρακτηριστικές των όσων συνέβησαν. Καρέκλες και τραπέζια πήγαιναν από τη μια πλευρά στην άλλη, άνθρωποι έψαχναν εναγωνίως από κάπου να πιαστούν και να στηριχθούν, καθώς το πλοίο είχε πάρει κλίση 45 μοιρών, όπως είπαν κάποιοι από τους επιβάτες.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10213908155728488&set=a.2411388614568&type=3&theater

Στα σοκαριστικά video ακούγονται φωνές και ουρλιαχτά τρόμου και καταγράφεται με τον πιο απόλυτο τρόπο ο πανικός που έζησαν οι επιβάτες τη στιγμή που οι άνεμοι των 115 μιλίων την ώρα (σ.σ. περίπου 190 χιλιομέτρων την ώρα) χτυπούσαν το κρουαζιερόπλοιο.

6.000 άνθρωποι βρίσκονταν στο κρουαζιερόπλοιο και πολλοί τραυματίστηκαν. Όταν το πλοίο έφτασε, το πρωί της Τρίτης, στο ακρωτήριο Κανάβεραλ, δεκάδες ασθενοφόρα περίμεναν για να παραλάβουν τους τραυματίες.

Η εταιρία Norwegian Cruise Line, στην οποία ανήκει το Escape, ανακοίνωσε ότι υπήρξαν τραυματισμοί επιβατών και μελών του πληρώματος, χωρίς να διευκρινίσει κάτι περισσότερο. Το πλοίο, σύμφωνα με την εταιρία, δεν έχει υποστεί ζημιές και παραμένει αξιόπλοο.

krouazieroploio krouazieroploio krouazieroploio krouazieroploio krouazieroploio krouazieroploio krouazieroploio krouazieroploio

Σοκάρουν οι περιγραφές των επιβατών

Έπιπλα «πετούσαν», τα πάντα έπεφταν, άνθρωποι δεν μπορούσαν να σταθούν. Είναι μερικά απ’ όσα είπαν όσοι έζησαν τον απόλυτο τρόμο στο κρουαζιερόπλοιο Escape, όταν έγινε έρμαιο στις διαθέσεις των θυελλωδών ανέμων. «Νόμιζα ότι θα πεθάνω» δήλωσε μια επιβάτης.

Ο Άαρον Μπλακ ήταν στο piano bar του πλοίου όταν έγιναν όλα. Ήταν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα όταν το πλοίο άρχισε να παίρνει κλίση. Τραπέζια, καρέκλες και… άνθρωποι άρχισαν να πηγαινοέρχονται στο χώρο. Φωνές, ουρλιαχτά και αντικείμενα που έσπαγαν ακούγονται στο video που έχει καταγράψει ο Μπλακ.

«Θυμάμαι πως σκεφτόμουν πόσο ήσυχα ήταν όταν ξεκινήσαμε από τη Νέα Υόρκη. Και ξαφνικά μας χτύπησαν οι ισχυροί άνεμοι και το πλοίο έγειρε για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Όλα άρχισαν να κουνιούνται», είπε στο CNN.

«Μου έτυχε ό,τι πιο τρομακτικό έχω ζήσει σε αυτή την κρουαζιέρα. Καρέκλες, τραπέζια, γυαλιά, άνθρωποι «πετούσαν» από τη μια πλευρά του πλοίου στην άλλη» έγραψε στο Facebook ένας επιβάτης.

Ένας άλλος πρόσθεσε τη δική του μαρτυρία: «Όλα στην καμπίνα άρχισαν να πέφτουν. Δεν έχω φοβηθεί ξανά τόσο πολύ στη ζωή μου». Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα μηχάνημα ηλεκτρονικού παιχνιδιού έπεσε πάνω σε μια γυναίκα και την τραυμάτισε. «Υπήρχαν αίματα παντού», σημείωσε. «Όλοι ήταν έξω από τα δωμάτιά τους, κρατούσαν ο ένας τον άλλο, έκλαιγαν και κάπνιζαν» πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από CNN και Fox News

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΝΑΤΟ: Οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων επτά χωρών συνεχίζουν στην Ουάσινγκτον τις συνομιλίες τους για την Ουκρανία
Αξιωματούχος είπε ότι δεν υπάρχουν ακόμη αποτελέσματα γιατί το θέμα των εγγυήσεων ασφαλείας δεν συζητήθηκε λεπτομερώς στην τηλεδιάσκεψη που οργανώθηκε νωρίτερα
ΝΑΤΟ
New York Times: Χιλιάδες παιδιά εξαφανισμένα στα ορφανοτροφεία του καθεστώτος Άσαντ στην Συρία
Έρευνα αποκαλύπτει πώς χιλιάδες παιδιά αποσπάστηκαν από τις οικογένειές τους από τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και τοποθετήθηκαν σε ορφανοτροφεία, μερικές φορές με τη βοήθεια της διεθνούς ΜΚΟ Παιδικά Χωριά SOS
Καπνοί στην Δαμασκό
Η εμμονή του Ντόναλντ Τραμπ με το Νόμπελ Ειρήνης διαμορφώνει πλέον τη διπλωματία του
Ο Αμερικανός πρόεδρος βάζει όλη του την ενέργεια στο να κερδίσει τη διάσημη διάκριση που απέσπασε το 2009 ο Μπαράκ Ομπάμα – Μια εμμονή που επηρεάζει σήμερα τις διπλωματικές του επιλογές, αναλύει η ελβετική εφημερίδα Le Temps
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ 2