Κόσμος

Πάνω από 5.600 πρόσφυγες διασώθηκαν σήμερα ανοιχτά της Λιβύης

Το λιμενικό σώμα της Ιταλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι συντόνισε κατά τη διάρκεια της ημέρας επιχειρήσεις που είχαν ως αποτέλεσμα τη διάσωση περισσότερων από 5.600 προσφύγων στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λιβύης, ένας από τους υψηλότερους απολογισμούς από τις αρχές του έτους.

Τα μέλη των ομάδων διάσωσης περισυνέλλεξαν μία σορό από ένα εκ των 39 πλοίων τα οποία έσπευσαν να βοηθήσουν, ιδίως σωστικές λέμβους αλλά επίσης 5 αλιευτικά όπου επέβαιναν εκατοντάδες άνθρωποι κι επίσης 2 σχεδίες, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία εκπρόσωπος τύπου των λιμενικών ακτών.
Oι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονταν νωρίς το βράδυ με τα στελέχη των ομάδων να επικεντρώνονται σε σωστικές λέμβους στις οποίες επέβαιναν κατά μέσο όρο 120-140 άνθρωποι στην καθεμία.
Πολεμικά πλοία και σκάφη της ακτοφυλακής της Ιταλίας όπως και πολεμικά πλοία άλλων χωρών επιχειρούν στην περιοχή όπως επίσης πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων όπως των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF), της SOS Méditerranée, της Save the Children, της Sea-Eye ή ακόμα της ProActiva Open Arms.
Πολλά από αυτά τα ιδιωτικά σκάφη συμμετείχαν το πρωί σε μια επιχείρηση διάσωσης 720 ανθρώπων που ήταν στοιβαγμένοι στη γέφυρα και το αμπάρι ενός αλιευτικού μήκους 15 έως 20 μέτρων.
«Για πολλές ώρες κάθε φορά που άνθρωποι μεταφέρονταν από την γέφυρα προς τις σωστικές λέμβους μας, εξέρχονταν άλλοι τόσοι από το αμπάρι. Ήταν απίστευτο!» περιέγραψε ο Γιοχάν Μουσερί, συντονιστής της ομάδας διάσωσης της οργάνωσης SOS Méditerranée σε ένα δελτίο τύπου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας – «Βγήκαν κολυμπώντας από τα παράθυρα για να γλιτώσουν»
Κάτοικοι καταγγέλλουν πως δεν εκδόθηκαν προειδοποιήσεις για τον καιρό στις ευάλωτες περιοχές και πως δεν υπήρξε εντολή για εκκένωση των κατασκηνώσεων στις οποίες πέθαναν αρκετά παιδιά
Διασώστες
O Nετανιάχου πρότεινε τον Τραμπ για Νόμπελ Ειρήνης και μαζί αναζητούν χώρες για την μετεγκατάσταση των Παλαιστίνιων
«Αποκαθιστά την ειρήνη στη μια χώρα μετά την άλλη», τόνισε ο Νετανιάχου - Ο Τραμπ ξεκαθάρισε πως έχει εξασφαλίσει εξαιρετική συνεργασία με τις χώρες γύρω από το Ισραήλ για την απομάκρυνση των Παλαιστίνιων
REUTERS
5
«Revenge on Gold Diggers»: Κατακραυγή για το νέο videogame που αναπαράγει τον σεξισμό και τα στερεότυπα της γυναίκας – «χρυσοθήρα»
Οι δημιουργοί του επιμένουν ότι ποτέ δεν είχαν την πρόθεση να «στοχεύσουν τις γυναίκες», αλλά ήθελαν να διευκολύνουν τον «ανοιχτό διάλογο σχετικά με τα συναισθηματικά όρια και τις γκρίζες ζώνες στις σύγχρονες σχέσεις»
Σκηνή από το αμφιλεγόμενο videogame