Κόσμος

Πάπας Φραγκίσκος: Σε λαϊκό προσκύνημα από σήμερα η σορός του – Χιλιάδες πιστοί θα κατακλύσουν το Βατικανό

Πάνω από 200.000 αναμένεται να δώσουν το «παρών» στην κηδεία του Ποντίφικα
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σήμερα στις 09:00 το πρωί 23.04.2025 (10:00 ώρα Ελλάδος) θα μεταφερθεί στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, η σορός του Πάπα Φραγκίσκου.

Το σκήνωμα του Πάπα Φραγκίσκου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι και το απόγευμα της Παρασκευής. Οι αμέτρητοι πιστοί που θα βρεθούν στην εκκλησία του Αγίου Πέτρου, αναμένεται να κατακλύσουν το Βατικανό για να πουν το τελευταίο «αντίο» στον «Πάπα των Φτωχών».

Λόγω της μαζικής προσέλευσης των πιστών, (υπολογίζεται γύρω στους 200.000) οι ιταλικές αρχές έχουν πάρει δρακόντεια μέτρα, επιστρατεύοντας αστυνομία, πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία.

Δείτε live εικόνα από το Βατικανό:

Η κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου θα τελεστεί το προσεχές Σάββατο στις 11:00 ώρα Ελλάδος στον εξωτερικό χώρο της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου.

Στο τέλος της τελετής, το φέρετρο θα μεταφερθεί πρώτα εντός του ναού και στη συνέχεια στη Βασιλική Σάντα Μαρία Ματζόρε, όπου και θα γίνει η ταφή, κάτι που είχε ζητήσει ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος.

Περίπου 200.000 πιστοί θα δώσουν το «παρών» στην κηδεία

Για την κηδεία του πάπα Φραγκίσκου, το Σάββατο στο Βατικανό, αναμένονται περίπου 200.000 πιστοί.

Ξεχωριστή θέση μεταξύ των θρησκευτικών ταγών θα έχει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι, προέβλεψε πως πρόκειται να φτάσουν στην Αιώνια Πόλη περίπου 170 ξένες αντιπροσωπείες, συμπεριλαμβανομένων πολλών αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

Στην κηδεία αναμένονται ηγέτες από όλο τον κόσμο, όπως ο Ντόναλντ Τραμπ με τη σύζυγό του Μελάνια, η Ούρσουλα φον ντερ .Λάιεν, η Ρομπέρτα Μετσόλα, ο Αργεντινός Πρόεδρος Χαβιέρ Μιλέι και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώ απών θα είναι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Επίσης έχει ανακοινωθεί η παρουσία του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας, του Βρετανού πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Η Ιταλία κήρυξε πενθήμερο πένθος, και ήδη βρίσκονται σε ισχύ δρακόντεια μέτρα ασφάλειας στην Αιώνια Πόλη, τα οποία αναμένεται να παραμείνουν μέχρι το Κονκλάβιο.

Για την παροχή βοήθειας στους προσκυνητές και την εγγύηση της ασφάλειας των πιστών και επισήμων που θα συρρεύσουν στην Αιώνια Πόλη, εκτός από την αστυνομία και τους καραμπινιέρους, έχουν κινητοποιηθεί ο στρατός, με την Πολιτική Προστασία.

Ειδικά εκπαιδευμένοι δύτες άρχισαν ήδη να ελέγχουν την περιοχή του Τίβερη, η οποία βρίσκεται κοντά στο Βατικανό. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πώς οι ηγέτες των χωρών του Κόλπου έπεισαν τον Τραμπ να αναβάλει την νέα επίθεση στο Ιράν – Φοβούνται για αντίποινα
Του ζήτησαν να κάνει υπομονή λίγες ημέρες καθώς είναι κοντά στο να κατατεθεί ειρηνευτική πρόταση που εξυπηρετεί και τις δύο πλευρές - Το παρασκήνιο το συνομιλιών σύμφωνα με το Axios
Ντόναλντ Τραμπ
Βίντεο από τους πυροβολισμούς στην Τουρκία με τους 6 νεκρούς - Σκότωσε την σύζυγό του και άνοιξε πυρ σε διαφορετικές περιοχές
Αφού πυροβόλησε την σύζυγό του, εισέβαλε σε εστιατόριο σκοτώνοντας πελάτες και προσωπικό και στη συνέχεια επιτέθηκε σε βοσκό και δύο ακόμη άτομα σε βενζινάδικο
Η στιγμή των πυροβολισμών
Ανήλικος παλαιστής ο ένας εκ των δύο δραστών των πυροβολισμών στο τζαμί του Σαν Ντιέγκο - Αυτοκτόνησαν αφού σκότωσαν 3 θύματα
Ανάμεσα στα θύματα και ο ήρωας - φρουρός του Ισλαμικού Κέντρου που κατάφερε να σώσει αρκετές ζωές πριν πέσει νεκρός - 17 και 19 χρόνων οι δράστες - Άφησαν αντισλαμικά μηνύματα μίσους μέσα στο αυτοκίνητό τους
17χρονος