Κόσμος

Πάπας: Μεσόγειος και Αιγαίο έχουν μετατραπεί σε ένα ακόρεστο νεκροταφείο

Ο Πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε χθες, Μεγάλη Παρασκευή των καθολικών, την αναισθητοποίηση της συνείδησης της Ευρώπης απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Η Μεσόγειος και το Αιγαίο “έχουν μετατραπεί σε ένα ακόρεστο κοιμητήριο, απεικονίζοντας την αναίσθητη και αναισθητοποιημένη συνείδησή μας”, σημείωσε ο Ποντίφικας μετά την ακολουθία για την Μεγάλη Παρασκευή.

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας επέκρινε το κλείσιμο των συνόρων απέναντι στο κύμα αυτό των προσφύγων και των μεταναστών και επανέλαβε την έκκλησή του προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υποδέχονται με αξιοπρέπεια τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που ζητούν άσυλο και τους μετανάστες.

“Τίμιε Σταυρέ του Χριστού σε βλέπουμε σήμερα στα πρόσωπα των παιδιών, των γυναικών και των ανθρώπων που εξαντλημένοι και τρομοκρατημένοι φεύγουν για να γλιτώσουν από τους πολέμους και τη βία και βρίσκουν συχνά μόνον τον θάνατο και τόσους Πιλάτους που νίπτουν τας χείρας τους”, σημείωσε.

Ο Ποντίφικας καταδίκασε επίσης έντονα την παιδεραστία στον κλήρο: “Τίμιε Σταυρέ του Χριστού σε βλέπουμε επίσης σήμερα στους άπιστους ιερείς που αντί να αφαιρούν από τους εαυτούς τους τις μάταιες φιλοδοξίες τους αφαιρούν ακόμη και από τους αθώους την αξιοπρέπειά τους”, υπογράμμισε.

Αναφερόμενος επίσης στις επιθέσεις των τζιχαντιστών στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή αλλά και στην καρδιά της Ευρώπης, ο Πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε “τον φονταμενταλισμό και την τρομοκρατία” αυτών που “βεβηλώνουν το όνομα του Θεού και το χρησιμοποιούν για να δικαιολογήσουν την ανήκουστη βία που ασκούν”.

“Αυτοί που τροφοδοτούν το καμίνι των πολέμων με το αίμα αθώων αδελφών είναι αυτοί που πωλούν τα όπλα “, κατήγγειλε επίσης ο Ποντίφικας, ενώ αναφέρθηκε και στις διώξεις που υφίστανται οι χριστιανοί καταδικάζοντας την “άνανδρη σιωπή” του κόσμου “για τις αδελφές και τους αδελφούς μας που σκοτώνονται, καίγονται ζωντανοί, σφαγιάζονται και αποκεφαλίζονται από βάρβαρα ξίφη”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι Χούθι απειλούν το Ισραήλ: «Θα συνεχίσουμε να ρίχνουμε βαλλιστικούς πυραύλους μέχρι να σταματήσετε τις επιθέσεις»
Ανακοίνωσαν πως οι επιθέσεις ήταν αντίποινο για τα πλήγματα σε υποδομές Ιράν, Ιράκ, Λιβάνου και Παλαιστίνης αλλά και στις ισραηλινές δολοφονίες κατά αμάχων
Χούθι
Το Ισραήλ έπληξε εγκαταστάσεις του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν – Χτυπήθηκαν και εργοστάσια πυρομαχικών
Με 50 από αεροσκάφη επιτέθηκε ο ισραηλινός στρατός, αναφέρουν οι IDF - Επίθεση και σε τμήμα του ιρανικού υπουργείου Άμυνας από το οποίο προμηθεύονταν όπλα Χεζμπολάχ και Χαμάς
Οι ιρανικές εγκαταστάσεις που έπληξε ο ισραηλινός στρατός
Φρουροί της Επανάστασης: «Χτυπήσαμε αμερικανικό πλοίο στο Ομάν» – Μπήκαν στον πόλεμο οι Χούθι – Ιρανικές επιθέσεις στις χώρες του Κόλπου
Το Ισραήλ καταγγέλλει πως δέχθηκε επίθεση και από τα εδάφη της Υεμένης - Νεκρός και τραυματίες στο Τελ Αβίβ από ιρανικές επιθέσεις - Επιμένει ο Τραμπ για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
Πλοίο 8