Κόσμος

Παραδοχή ήττας από Μακρόν για τον κορονοϊό

Η Γαλλία περνάει «δύσκολες στιγμές», είπε ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν, που παραδέχθηκε ότι η χώρα του δεν είχε επαρκώς προετοιμαστεί από νωρίς για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που έθεσε η πανδημία του νέου κορονοϊού.

«Η επιδημία αρχίζει τώρα να επιβραδύνεται. Τα αποτελέσματα είναι εδώ» ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος προς τους Γάλλους πολίτες.

«Σας ευχαριστώ για τις προσπάθειές σας. Κάθε ημέρα, καταγράφουμε πρόοδο».

«Όμως, η χώρα μας δεν ήταν επαρκώς προετοιμασμένη για την κρίση. Όλοι μας αντλούμε τις συνέπειες», σημείωσε ο Μακρόν.

Ο Μακρόν και οι ανεπάρκειες

Υπήρξαν «ανεπάρκειες όπως σε όλες τις χώρες του κόσμου, έχουμε ελλείψεις σε ιατρικά ρούχα, σε γάντια, σε αντισηπτικά τζελ, δεν καταφέραμε να διανείμουμε όσες μάσκες θέλαμε», υπογράμμισε.

Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους ανακοίνωσε, επιπλέον, ότι παρατείνει τα μέτρα καραντίνας για την αναχαίτιση της πανδημίας έως τις 11 Μαΐου, προσθέτοντας ότι έχει καταγραφεί πρόοδος, όμως η μάχη δεν έχει κερδηθεί.

«Τις 4 επόμενες εβδομάδες, πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα», τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έως την 11η Μαΐου, η Γαλλία θα μπορέσει να κάνει τεστ σε κάθε πολίτη που έχει εκδηλώσει συμπτώματα της νόσου COVID-19.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
9 νεκροί από νέα ρωσική πυραυλική επίθεση στην Ουκρανία - Έκλεισαν προσωρινά τα 4 αεροδρόμια της Μόσχας
Πρόκειται για τη δεύτερη νύχτα επιθέσεων εναντίον της Ουκρανίας, αφού περίπου 250 drones και 14 βαλλιστικοί πύραυλοι που εξαπέλυσε η Ρωσία, ενώ στη Μόσχα έκλεισαν προσωρινά 4 αεροδρόμια υπό τον φόβο ουκρανικής επίθεσης με drones
Οι συνέπειες της ρωσικής επίθεσης στο Μικολάιβ της Ουκρανίας
8
Οργή Κιμ για το φιάσκο με την καθέλκυση πολεμικού πλοίου στη Βόρεια Κορέα - Υπό κράτηση αξιωματούχοι του ναυπηγείου
Η αποτυχημένη καθέλκυση έγινε παρουσία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος διεμήνυσε πως το ατύχημα έπληξε την αξιοπρέπεια της χώρας και ορκίστηκε πως θα τιμωρήσει τους υπαίτιους
Το πολεμικό πλοίο στα ναυπηγεία Chongjin στη Βόρεια Κορέα 3