Κόσμος

Παραλίγο ριφιφί στην Αγία Σοφία! Έσκαβε τούνελ για να “αρπάξει” τους πολύτιμους θησαυρούς της [vids]

- Μία μέρα πριν από την ιερή επέτειο της ημέρας που θεμελιώθηκε η Αγία Σοφία εντόπισαν οι Αρχές τον επίδοξο ληστή
- Είχε σκάψει ολόκληρο τούνελ για να "ξαφρίσει" τον ιερό ναό της Ορθοδοξίας
- Είχε προλάβει να "αρπάξει" πολύτιμα αντικείμενα και νομίσματα
- Η εκκλησία "κρύβει" μεγάλης αξίας θησαυρούς

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι Τούρκοι αστυνομικοί, οι οποίοι κατάφεραν να πιάσουν έναν επίδοξο ληστή. Ο H.O. είχε “βάλει στο μάτι” τους θησαυρούς της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. 

Για αυτό, είχε σκάψει ολόκληρο τούνελ το οποίο έφτανε από την αυλή του σπιτιού του στο Ιερό μνημείο της Ορθοδοξίας. Ο άντρας συνελήφθη την Τετάρτη (22.02.2017), μία μέρα πριν από την ιερή επέτειο για την ημέρα που θεμελιώθηκε από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο το 330 μ.Χ.

/p>

Στο σπίτι του άντρα, που ήθελε να πιάσει την καλή με τον μοναδικής ιστορίας θησαυρό, βρέθηκαν 3 πήλινα αγγεία, 2 νομίσματα από τη Βυζαντινή περίοδο, και μία πόρπη τόξου η οποία ανήκει στην βυζαντινή εποχή.  Τα ευρήματα στάλθηκαν στην Διεύθυνση Μουσείου Αρχαιολογίας για εξέταση ενώ ο δράστης κρατείται και ερευνάται η ανάμειξη και άλλων επίδοξων ληστών.

Πηγή: sondakika

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS