Κόσμος

Παραλήρημα Μπαχτσελί: Μας πήραν τα Δωδεκάνησα με παιχνίδια του ποδαριού – Η Αθήνα να προσέχει

«Τα αποτελέσματα των ενεργειών της Ελλάδας θα είναι βαριά» προειδοποιεί ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν

Οι προκλήσεις από τον εθνικιστή ακροδεξιό ηγέτη του ΜΗΡ και κυβερνητικό εταίρο του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί δεν έχουν τέλος, καθώς αμφισβητεί τα Δωδεκάνησα.

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματός του προέβη σε ένα άνευ προηγουμένου παραλήρημα. «Υπήρξε σφετερισμός των Δωδεκανήσων, τα οποία πάρθηκαν (σ.σ. από την Τουρκία) με παιχνίδια του ποδαριού. Δεν νοείται να ζήσει η Τουρκία δίχως τα Δωδεκάνησα», ήταν οι προκλητικές του δηλώσεις.

Τα όσα είπε ο Μπαχτσελί έχουν να κάνουν με αφορμή δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου τα οποία αναφέρονται στη μεταφορά και εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων για την άμυνα των ελληνικών νησιών.

Ο Μπαχτσελί έκανε και ιδιαίτερη αναφορά στη διαδικασία προσέγγισης με τους Κούρδους, αλλά και στην αντιμετώπιση του ΡΚΚ. «Είναι ανοησία να πιστεύουμε ότι τα προβλήματα θα τελειώσουν εάν τα αγνοήσουμε… Η Τουρκία είναι ένα πολύ ισχυρό κράτος. Έχει το θάρρος και την ανθεκτικότητα να παίρνει με αποφασιστικότητα απόφαση για κάθε κεφάλαιο προβλημάτων και να παρεμβαίνει εντός των ιστορικών της συνόρων. Τα Δωδεκάνησα δεν νοούνται δίχως την Τουρκία. Τα σχέδια εξοπλισμού αποτελούν πρόκληση για την Τουρκία και συμπαρασύρουν το Αιγαίο σε μια δίνη εντάσεων. Έχουν σφετερισθεί τα Δωδεκάνησα και τα πήραν με παιχνίδια του ποδαριού. Το να ζήσει η Τουρκία χωρίς τα Δωδεκάνησα είναι ένα όνειρο. Το να ακολουθείται μια επιθετική πολιτική στην απέναντι όχθη του Αιγαίου δεν έχει να ωφελήσει τίποτα σε καμία χώρα».

 

Στη συνέχεια μάλιστα δεν δίστασε να… κουνήσει το δάχτυλο στην Αθήνα. «Η Τουρκία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει ποτέ τη Γαλάζια Πατρίδα. Η Αθήνα να προσέχει τα βήματά της. Τα αποτελέσματα των ενεργειών της Ελλάδας θα είναι βαριά. Δεν υπάρχουν μόνιμες φιλίες ή εχθρότητες μεταξύ κρατών. Ούτε και υπήρξαν μέχρι σήμερα. Μπαίνουμε σε μια περίοδο στον κόσμο όπου τελειώνει η μια κρίση και αρχίζει η άλλη. Το εσωτερικό μας μέτωπο πρέπει να είναι ισορροπημένο…».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κλοπή στο Λούβρο: Οι διαβεβαιώσεις Μακρόν για την ανάκτηση των κοσμημάτων του Στέμματος και ο κωδικός «Louvre» σε σύστημα ασφαλείας
Σύμφωνα με το ABC, ο κωδικός για τις κάμερες ασφαλείας στο Λούβρο ήταν «louvre», γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα για όλα τα συστήματα ασφαλείας ενός εκ των μεγαλύτερων μουσείων του κόσμου
Το παράθυρο από το οποίο μπήκαν οι κλέφτες στο Λούβρο
Θρήνος για τους 6 νεκρούς από τη φωτιά στην Τουρκία - Σε κρίσιμη κατάσταση ο ένας από τους 5 τραυματίες - Δείτε βίντεο
«Ακούστηκε έκρηξη, είδα άνθρωπο να καίγεται» λέει αυτόπτης μάρτυρας - Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα των θυμάτων ούτε η κατάσταση των τραυματιών
Φωτιά
Ανανεώθηκε πριν 16 λεπτά