Κόσμος

Παραλογισμοί Ερντογάν: “Κουρελιάσαμε” τη Συνθήκη των Σεβρών

Άνοιξε ξανά το στόμα του και άφησε... ό,τι να ‘ναι να βγεί. Ο Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν δεν σταματά να προκαλεί και μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης που θέλει να αλλάξει, τώρα θυμήθηκε τη Συνθήκη των Σεβρών και θεωρεί πως η Τουρκία απειλείται!

Και αυτή τη φορά ο Τούρκος πρόεδρος αποφάσισε να εκτοξεύσει τις κορώνες του ενώπιον μεγάλου ακροατηρίου. Στην 32η συνάντηση περιφερειαρχών στην Άγκυρα. Και εκεί είπε πως παρόλο που η Τουρκία δεν κατάφερε να πετύχει το στόχο της, κατάφερε όμως να κάνει κουρέλι τη Συνθήκη των Σεβρών (σ.σ. που ήταν ευνοϊκή για την Ελλάδα».

«Χαλάσαμε το παιχνίδι στον πόλεμο της Ανεξαρτησίας (σ.σ. εναντίον των Ελλήνων και των τότε συμμάχων)», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος και συνέχισε λέγοντας ότι «και σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με τον κίνδυνο νέων Σεβρών». Προφανώς “κοιτώντας” προς τα… ανατολικά και το κράτος που θέλουν να δημιουργήσουν οι Κούρδοι, εκμεταλλευόμενοι και τον εμφύλιο στη Συρία.

Click4more: Βρυχάται ο Ερντογάν! Έρχονται αντίποινα για το μακελειό στη Μπεσίκτας

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι η Τουρκία βρίσκεται σε πύρινο κλοιό. «Αυτά που ζούμε τώρα είναι τόσο σημαντικά και τόσο κρίσιμα όσο στον πόλεμο της Ανεξαρτησίας. Κάθε μέρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με νέους σατανάδες, που δεν τους χωράει ο νους. Προσπαθούν να αμαυρώσουν το μέλλον της περιοχής μας με θρησκευτικούς και εμφύλιους πολέμους. Αυτός είναι ένας πόλεμος δυνάμεων (εξουσίας)».

Και έκρινε πως «είναι χρέος τιμής να βγάλουμε το μάτι όποιου επιβουλεύεται την πατρίδα μας. Θα το πληρώσουν ακριβά όσοι θα προσπαθήσουν να το κάνουν. Όποιοι θελήσουν να αλλάξουν τη ρότα της χώρας μας δεν θα τους το επιτρέψουμε. Αυτό έκαναν στο Ιράκ και τη Συρία. Αλλά σε εμάς δεν θα το κάνουν. Δεν θα εγκαταλείψουμε τη χώρα μας, δεν θα πνιγούμε στα νερά της Μεσογείου».

Κήρυξε δε πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία λέγοντας ότι δεν μπορεί πλέον η χώρα να αμύνεται. «Απευθύνομαι από εδώ σε όλους τους πολίτες μας. Ως επικεφαλής του κράτους της Τουρκικής Δημοκρατίας κηρύσσω εθνική επιστράτευση εναντίον όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων το ΡΚΚ, το ΙSIS, τη FETÖ (Φετουλάχ Γκιουλέν) και όποια άλλη, όποιο κι αν είναι το όνομά της, οι διακηρύξεις της και οι μέθοδοί της. Όποιος γνωρίζει ο,τιδήποτε σχετικά με οργανώσεις αυτές πρέπει να το αναφέρει στις αρχές ασφαλείας μας».

Πηγή: sigmalive και haberturk.com

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανία: Οι ΗΠΑ πιέζουν τον Ζελένσκι να υπογράψει το ειρηνευτικό σχέδιο έως τις 27 Νοεμβρίου
Σύμφωνα με Reuters και FT, η ο Τραμπ ζητά από το Κίεβο να υπογράψει το ειρηνευτικό σχέδιο έως τις 27 Νοεμβρίου, ενώ φέρεται να απείλησε με διακοπή στρατιωτικής βοήθειας και πληροφοριών αν η Ουκρανία αρνηθεί
Ένας Ουκρανός στρατιώτης
Ουκρανία: Το Κιέβο εξετάζει «τεχνικά» το σχέδιο ειρήνης – Η Ρωσία υποστηρίζει ότι δεν βλέπει ουκρανική πρόθεση για διαπραγματεύσεις
Καθώς η Ουκρανία μελετά τη νέα αμερικανική πρόταση για τον τερματισμό της σύγκρουσης, η Μόσχα διαβεβαιώνει ότι δεν έχει λάβει κανένα μήνυμα πως το Κίεβο είναι έτοιμο να συζητήσει το σχέδιο
Ένας Ουκρανός στρατιώτης
Τζόρτζι Πάρσελ: Αυστραλή βουλευτής αποκαλύπτει πολλαπλές σεξουαλικές παρενοχλήσεις μέσα στο κοινοβούλιο – «Τι περίμενε; Δείτε πώς ντύνεται, τα τατουάζ»
Η ίδια περιέγραψε ένα συμβάν όπου, ενώ έσκυψε να πάρει κάτι από το ψυγείο στο γραφείο της, άκουσε έναν συνάδελφο να της λέει: «Αν το ξανακάνεις αυτό, δεν θα είμαι υπεύθυνος για ό,τι συμβεί μετά»
Τζόρτζι Πάρσελ,