Κόσμος

Παρίσι: Άδειες λεωφόροι λόγω lockdown – “Παγωμάρα” ενόψει Χριστουγέννων

Ερήμωσε και το Παρίσι καθώς το lockdown έχει παραλύσει την εμπορική κίνηση ενόψει των Χριστουγέννων στην γαλλική πρωτεύουσα.

Στο Παρίσι τα παράθυρα των πολυκαταστημάτων Galeriers Lafayette είναι καλυμμένα με σανίδες. Μαρτυρούν τις επιπτώσεις που έχει το lockdown εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Το Σαββατοκύριακο αυτό οι κεντρικοί δρόμοι της γαλλικής πρωτεύουσας θα ήταν γεμάτοι από κόσμο που θα έκανε τις χριστουγεννιάτικες αγορές του. Ωστόσο, λιγοστοί μόνο άνθρωποι περπατούσαν στην Λεωφόρο Οσμάν, όπου βρίσκονται τα πολυκαταστήματα.

“Είναι λυπηρό. Βρισκόμαστε έξω από το Galeries Lafayette και τα πάντα είναι κλειστά”, λέει η Εμανουέλ Τιζέ.

“Έχουν φωτίσει τις βιτρίνες. Αυτό είναι υπέροχο, αλλά δεν αισθανόμαστε καθόλου το πνεύμα των Χριστουγέννων”, προσθέτει.

 

Με βάση το lockdown, το οποίο βρίσκεται σε ισχύ από το τέλος Οκτωβρίου στην πρωτεύουσα και σε άλλες μεγάλες πόλεις, οι πολίτες θα πρέπει να παραμένουν μέσα στα σπίτια τους και εξαιρούνται οι έξοδοι μόνο για την αγορά φαγητού ή άλλων απαραίτητων αγαθών ή οι σύντομες έξοδοι για σωματική άσκηση.

Η Γαλλία έχει τον έβδομο μεγαλύτερο αριθμό νεκρών από COVID-19 παγκοσμίως με περίπου 44.000 θύματα και η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι πιθανόν να παρατείνει την καραντίνα και πέραν της 1ης Δεκεμβρίου, όταν είναι προγραμματισμένο να λήξει, αν δεν μειωθεί ο ρυθμός μόλυνσης.

“Η μάχη μας κατά της επιδημίας περιλαμβάνει όλους μας και οι επόμενες λίγες ημέρες θα είναι καθοριστικές”, έγραψε σήμερα στο Twitter ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν.

Κάποιοι που κυκλοφορούσαν στο εμπορικό κέντρο της πόλης σήμερα είναι αισιόδοξοι ότι τα μέτρα θα αρθούν πριν από τις γιορτές.

“Νομίζω ότι θα ανοίξουν μια ή δύο εβδομάδες πριν…και τότε θα κάνουμε τις χριστουγεννιάτικες αγορές μας”, λέει ο Εμερίκ Λενέν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάνω από 500 drones και 40 πυραύλους εκτόξευσε η Ρωσία σε μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις της στην Ουκρανία - Ανάμεσα στους 4 νεκρούς, μία 12χρονη
67 άνθρωποι τραυματίστηκαν συνολικά, ανάμεσά τους και παιδιά - Καταστράφηκαν πολυκατοικίες, άνθρωποι εγκλωβίστηκαν κάτω από τα συντρίμμια
Πολυκατοικίες
17
Η Ρωσία εξαπέλυσε «μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις της στο Κίεβο» - Κάτοικοι βρήκαν καταφύγιο στο μετρό
Άμεση ήταν η αντίδραση της Πολωνίας, με τη Βαρσοβία να κλείνει τα ξημερώματα τον εναέριο χώρο της στα σύνορα με την Ουκρανία, κοντά στις πόλεις Λούμπλιν και Ρζεσζόφ
Κατεστραμμένη πολυκατοικία από βομβαρδισμούς στο Κίεβο 22