Κόσμος

Παρίσι: Μεγάλη επιχείρηση στο διαμέρισμα της μητέρας της γυναίκας καμικάζι

Μεγάλη επιχείρηση πραγματοποίησε η γαλλική αστυνομίας στο διαμέρισμα της μητέρας της Hasna Aitboulahcen, της 26χρονης ξαδέρφης του Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, του τζιχαντιστή που φέρεται ως ο εγκέφαλος της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι.

Η αστυνομία εισέβαλε στις εργατικές πολυκατοικίες και έκανε έρευνα στο διαμέρισμα της μητέρας της, με την εγκληματολογική υπηρεσία να έχει κατασχέσει αντικείμενα και άλλα στοιχεία.

Χθες, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν μεγάλη επιχείρηση στο προάστιο Saint Denis και μόλις πλησίασαν το διαμέρισμα – κρησφύγετο, η Hasna Aitboulahcen άρχισε να πυροβολεί. Λίγα λεπτά μετά, πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη.

 

 

Η νεαρή γυναίκα, που σύμφωνα με τα γαλλικά και τα βρετανικά ΜΜΕ είναι ξαδέρφη του Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, του τζιχαντιστή που φέρεται ως ο εγκέφαλος της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, φώναξε “βοηθήστε με, βοηθήστε με” πριν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά και ανατιναχθεί. Έγινε έτσι η πρώτη γυναίκα καμικάζι στην Ευρώπη.

Οι αρχές πιστεύουν ότι η Aitboulahcen ήταν η επικεφαλής ενός τέταρτου δικτύου τρομοκρατίας, το οποίο βρισκόταν στο Saint Denis και το οποίο ετοίμαζε νέα τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle και στην επιχειρηματική περιοχή του Παρισιού, τη Defense.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκτός νόμου ο ακροδεξιός σύλλογος «Βασίλειο της Γερμανίας» - Χειροπέδες στον «βασιλιά» και έφοδοι στα ακίνητά τους
Ο 59χρονος αυτοαποκαλούμενος βασιλιάς είχε καταδικαστεί σε 8 μήνες φυλάκιση για σωματική βλάβη ενώ παλαιότερα είχε εμπλακεί και σε υποθέσεις υπεξαίρεσης και τραπεζικής απάτης
Αστυνομικοί στη Γερμανία
Χάος από συγκρούσεις ενόπλων στην Τρίπολη της Λιβύης - «Μείνετε στα σπίτια της» η εντολή προς τους πολίτες
Οι συγκρούσεις, οι οποίες εκτυλίσσονται σε νότιους τομείς της πόλης, ξέσπασαν ανάμεσα σε ένοπλες ομάδες της Τρίπολης και αντίπαλες από τη Μισράτα, μεγάλη πόλη και λιμένα περίπου 200 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας
Σφοδρές συγκρούσεις στην Λιβύη
Το Playboy της Ουκρανίας κάνει αφιέρωμα στις γυναίκες που ακρωτηριάστηκαν ή τραυματίστηκαν από τον πόλεμο: «Είμαστε ζωντανές»
Το ειδικό τεύχος με τίτλο «Ομορφιά με σημάδια», περιλαμβάνει φωτογραφίες γυναικών -πολεμιστριών και καθημερινών ηρωίδων- που έμαθαν πως η ομορφιά δεν χάνεται από τραυματισμούς
Ουκρανό μοντέλο