Κόσμος

Πάσχα 2023 – Άγιο Φως: Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας το Μεγάλο Σάββατο, κατά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στην εκκλησία του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα.

Διπλωματικές πηγές του Ισραήλ αναφέρουν πως μέσα στην εκκλησία του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα, ο αριθμός των πιστών στο ισόγειο περιορίζεται στους 1.800 για λόγους ασφαλείας. Υποστηρίζουν ακόμη πως δεν υπάρχει περιορισμός στην προσέλευση των πιστών σε σχέση με πέρυσι και ότι οι όποιοι περιορισμοί έχουν ληφθεί για λόγους ασφαλείας, που βασίζονται σε γνώμες ειδικών σε θέματα ασφάλειας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η Αστυνομία του Ισραήλ δεσμεύεται για την ελευθερία της θρησκευτικής λατρείας, αλλά και για την προστασία της ζωής και την κανονική διεξαγωγή της τελετής Αφής του Αγίου Φωτός.

Σχετικά με την πρόσβαση στην εκκλησία του Παναγίου Τάφου, επισημαίνουν πως υπάρχει μόνο μία είσοδος και σημειώνουν ότι η φετινή τελετή λαμβάνει χώρα δύο χρόνια μετά τη μεγαλύτερη τραγωδία του είδους της στο Ισραήλ, όταν κατά τη διάρκεια μιας εβραϊκής θρησκευτικής γιορτής σκοτώθηκαν 45 Ισραηλινοί και τραυματίστηκαν 100.

Υποστηρίζουν πως οι εκπρόσωποι των Εκκλησιών βρίσκονται σε διάλογο και συντονισμό με την Ισραηλινή Αστυνομία.

Τέλος, οι ισραηλινές διπλωματικές πηγές σημειώνουν πως το Ισραήλ θεωρεί τις σχέσεις με την Εκκλησία σημαντικές και προσθέτουν ότι υπάρχει συνεχής διάλογος μαζί της. «Το σημαντικό είναι ότι όλοι στους Αγίους Τόπους θα μπορούν να γιορτάσουν με πλήρη ελευθερία θρησκευτικής λατρείας και με ασφάλεια» τονίζουν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Μήνυμα ισχύος» των ΗΠΑ στην Κούβα - Έστειλαν το αεροπλανοφόρο USS Nimitz στην Καραϊβική
Δεν είναι τυχαία η άφιξη του αεροπλανοφόρου στη νότια Καραϊβική, την ίδια ημέρα που το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε κατηγορίες κατά του πρώην προέδρου της Κούβας, Ραούλ Κάστρο
Πλοίο
Σκάνδαλο στην JP Morgan: Στέλεχος κατηγορεί συνάδελφό του για σεξουαλική παρενόχληση – Στην αντεπίθεση η 37χρονη, «μου κατέστρεψε τη ζωή»
Η Λόρνα Χαϊντίνι κατηγορεί τον Τσιράγιου Ράνα ότι επινόησε τις κατηγορίες κατά τις οποίες τον έκανε «σκλάβο του σεξ» παρενοχλώντας, κακοποιώντας και ναρκώνοντάς τον
JP Morgan