Κόσμος

Πέφτει η δημοτικότητα του Ναότο Καν

Σε ελεύθερη πτώση η δημοτικότητα του ιάπωνα πρωθυπουργού λόγω των κακών χειρισμών του στις σχέσεις με Κίνα και Ρωσία.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Η δημοφιλία του ιάπωνα πρωθυπουργού Ναότο Κάν κατακρημνίσθηκε ακόμη περισσότερο καθώς η κοινή γνώμη εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τον τρόπο με τον οποίο χειρίσθηκε τις διπλωματικές διαφορές με την Κίνα και τη Ρωσία, τονίζουν σήμερα τα μέσα ενημέρωσης.
 
Η υποστήριξη προς την κυβέρνηση του Καν έπεσε κατακόρυφα στο 35%, στο χαμηλότερο ποσοστό αφότου ανέλαβε τη διακυβέρνηση τον Ιούνιο, από 53% ένα μήνα νωρίτερα, ενώ η δυσαρέσκεια αυξήθηκε παράλληλα από το 18% στο 55%, όπως προκύπτει από σφυγμομέτρηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας Γιομιούρι.
 
Συνολικά το 91% από τους ερωτηθέντες δηλώνει ανήσυχο για την πολιτική της κυβέρνησης στα εξωτερικά θέματα και την ασφάλεια. Ιδιαίτερα δηλώνει δυσαρεστημένο με τον τρόπο που χειρίσθηκε η κυβέρνηση την αντιπαράθεση με την Κίνα και τη Ρωσία.
 
Στην έρευνα, το 82% δηλώνει πως δεν επικροτεί τη συνολική αντίδρασή της απέναντι στις σχεδόν ομοειδής προκλήσεις της Κίνας και της Ρωσίας σε διαφιλονικούμενες ιαπωνικές περιοχές. Την Παρασκευή αποκαλύφθηκε πως η σύγκρουση ιαπωνικών ακταιωρών με κινεζικό αλιευτικό στα ιαπωνικά χωρικά ύδατα έχει αναρτηθεί στο You Tube.
 
Παράλληλα, το 68% των ερωτηθέντων τονίζει πως η πρόσφατη επίσκεψη του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβιέντεφ σε μία από τις διαφιλονικούμενες νήσους Κουρίλες, βολρειοανατολικά της Ιαπωνίας, είναι προβληματική.
 
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πύρινη κόλαση» σε Γαλλία και Ισπανία: Εικόνες καταστροφής σε Μπορντό και Μαδρίτη, πάνω από 950.000 στρέμματα έχουν καεί
Στην Ισπανία, ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ είπε ότι η προτεραιότητα της κυβέρνησής του είναι «να σωθούν ζωές» και στη Γαλλία, περίπου 200.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους
Φωτιά
Σαουδική Αραβία: Στόχος των επιθέσεων των Χούθι οι εγκαταστάσεις της Saudi Aramco στην Ερυθρά Θάλασσα
Ο δίαυλος της Ερυθράς Θάλασσας είναι πλέον ζωτικής συμμαχίας για το Ριάντ μετά το αποκλεισμό από την Τεχεράνη των Στενών του Ορμούζ στην ανατολική πλευρά της αραβικής χερσονήσου
Στήλη καπνού υψώνεται, καθώς οι Χούθι της Υεμένης, που είναι προσκείμενοι στο Ιράν, πραγματοποίησαν επιχειρήσεις με στόχο τις εγκαταστάσεις της Saudi Aramco στο Τζιζάν και το Γιανμπού