Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Πεκίνο: Στα “σκαριά” η μεγαλύτερη έκθεση για τον Άντι Γουόρχολ

Πεκίνο: Στα “σκαριά” η μεγαλύτερη έκθεση για τον Άντι Γουόρχολ
ΑΠΕ ΜΠΕ

Τρέχουν οι ετοιμασίες στο Πεκίνο και συγκεκριμένα στο UCCA (Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης) για τη διοργάνωση της μεγαλύτερης μουσειακής έρευνας για τον Άντι Γουόρχολ στην Κίνα.

Η έκθεση για τον Άντι Γουόρχολ στο Πεκίνο έχει προγραμματιστεί να εγκαινιαστεί το επόμενο καλοκαίρι και θα περιλαμβάνει πάνω από 200 έργα ζωγραφικής, εκτυπώσεις, σχέδια, ταινίες και φωτογραφίες του αείμνηστου ειδώλου της ποπ αρτ. Επιπλέον, μια σειρά από στοιχεία αρχείων που εξερευνούν την καριέρα του καλλιτέχνη, από τα παιδικά του χρόνια στο Πίτσμπουργκ έως την κυριαρχία του στην καλλιτεχνική σκηνή της Νέας Υόρκης τη δεκαετία του 1980, θα συμπεριληφθούν επίσης.

«Διαπιστώσαμε όταν διοργανώσαμε έκθεση για τον Πικάσο ότι το κοινό εδώ είναι εξαιρετικά δεκτικό όχι μόνο σε μεγάλες προσωπικότητες, αλλά και σε εκθέσεις που αφηγούνται ιστορίες καλλιτεχνικής διαμόρφωσης, ανάπτυξης και πειραματισμού – εκθέσεις που απαντούν στα ερωτήματα: Ποια είναι αυτή η προσωπικότητα, τι έκανε και γιατί θεωρείται τόσο σημαντική;» δήλωσε ο διευθυντής του UCCA Φίλιπ Τινάρι στο Artnet News. «Η έκθεση για τον Πικάσο απέδειξε ότι ενώ εν ζωή καλλιτέχνες μπορεί να βρίσκονται στον πυρήνα του προγράμματός μας, υπάρχει επίσης χώρος να παρουσιάσουμε βασικές προσωπικότητες από την παγκόσμια ιστορία της τέχνης» πρόσθεσε. «Σε ένα πλαίσιο όπου δεν υπάρχουν μόνιμα δημόσια μουσεία που δείχνουν αυτού του είδους τα έργα, εκθέσεις σαν αυτές διαδραματίζουν σημαντικό εκπαιδευτικό ρόλο» εκτίμησε.

Η έκθεση «Andy Warhol» θα διαρκέσει από τις 3 Ιουλίου έως τις 10 Οκτωβρίου 2021 στο Πεκίνο και στη συνέχεια στο UCCA Edge στη Σαγκάη τον Νοέμβριο.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις