Κόσμος

Πενήντα νέα κρούσματα και 25 θάνατοι από τον ιό Έμπολα επιβεβαιώθηκαν σε τρεις χώρες της Δυτικής Αφρικής

  Πενήντα νέα κρούσματα του αιμορραγικού πυρετού Έμπολα και 25 θάνατοι επιβεβαιώθηκαν στη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα από την 3η Ιουλίου, καθώς ο θανατηφόρος ιός συνεχίζει να εξαπλώνεται πλήττοντας ιδίως οικογένειες, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με μια ανακοίνωσή του, τα τελευταία στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο Οργανισμός από τα υπουργεία Υγείας των τριών χωρών δείχνουν ότι ο αριθμός των νεκρών από τον Έμπολα αυξήθηκε σε 518, επί ενός συνόλου 844 κρουσμάτων, από τον Φεβρουάριο οπότε ξέσπασε η επιδημία.

Ο ΠΟΥ, επικαλούμενος στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Γουινέας, ανέφερε ότι από την 3η Ιουλίου έχουν επιβεβαιωθεί δύο θάνατοι, ωστόσο δεν καταγράφηκαν νέα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα, και κρίνοντας την κατάσταση στις χώρες της Δυτικής Αφρικής ως μια «μικτή εικόνα».

Στη Σιέρα Λεόνε έχουν καταγραφεί τα 34 από τα νέα κρούσματα, με 14 θανάτους, ενώ στη Λιβερία τα νέα περιστατικά ανέρχονται στα 16 με 9 θανάτους. Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης: «Οι αριθμός αυτός δείχνει ότι συνεχίζεται η ενεργή μετάδοση του ιού» σε κοινότητες στις χώρες αυτές.

Η εκπρόσωπος του ΠΟΥ, Φαντέλα Σάιμπ, είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα ότι «δύο είναι οι κύριοι παράγοντες που συμβάλουν στην εξάπλωση του ιού, η κατ’ οίκον φροντίδα συγγενών και ο ενταφιασμός των νεκρών» χωρίς να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

«Αν δεν καταφέρουμε να σταματήσουμε την εξάπλωση σε διάφορες περιοχές-κλειδιά στις τρεις αυτές χώρες, δεν θα είμαστε σε θέση να πούμε ότι η επιδημία έχει τεθεί υπό έλεγχο», είπε η ίδια.

Την περασμένη εβδομάδα οι χώρες της Δυτικής Αφρικής και διεθνείς οργανισμοί υγείας υιοθέτησαν μια νέα στρατηγική για την καταπολέμηση του Έμπολα. Σε αυτή περιλαμβάνονται η καλύτερη παρακολούθηση για τον εντοπισμό του ιού και η ενίσχυση της διασυνοριακής συνεργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σιέρα Λεόνε: Θερίζει ο ιός Έμπολα – Πέντε νεκροί, 15 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Γουινέα: Ένοπλοι επιτέθηκαν σε μέλη του Ερυθρού Σταυρού – Διακοπή της επιχείρησης για τον ιό Έμπολα

Τα κράτη της δυτικής Αφρικής πρέπει να προετοιμαστούν για την πιθανή εξάπλωση του Έμπολα, προειδοποιεί ειδικός

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πύρινη κόλαση» σε Γαλλία και Ισπανία: Εικόνες καταστροφής σε Μπορντό και Μαδρίτη, πάνω από 950.000 στρέμματα έχουν καεί
Στην Ισπανία, ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ είπε ότι η προτεραιότητα της κυβέρνησής του είναι «να σωθούν ζωές» και στη Γαλλία, περίπου 200.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους
Φωτιά
Σαουδική Αραβία: Στόχος των επιθέσεων των Χούθι οι εγκαταστάσεις της Saudi Aramco στην Ερυθρά Θάλασσα
Ο δίαυλος της Ερυθράς Θάλασσας είναι πλέον ζωτικής συμμαχίας για το Ριάντ μετά το αποκλεισμό από την Τεχεράνη των Στενών του Ορμούζ στην ανατολική πλευρά της αραβικής χερσονήσου
Στήλη καπνού υψώνεται, καθώς οι Χούθι της Υεμένης, που είναι προσκείμενοι στο Ιράν, πραγματοποίησαν επιχειρήσεις με στόχο τις εγκαταστάσεις της Saudi Aramco στο Τζιζάν και το Γιανμπού