Κόσμος

Περίεργο! Ο Σόιμπλε θα ψήφιζε “ναι” στο ιταλικό δημοψήφισμα!

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έπλεξε σήμερα το εγκώμιο του Ιταλού πρωθυπουργού, Ματέο Ρέντσι, για τις προσπάθειες που καταβάλλει για μεταρρυθμίσεις στη χώρα του. Εξέφρασε ακόμη την ελπίδα ότι θα εξακολουθήσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ιταλική πολιτική σκηνή, ακόμη και αν χάσει στο δημοψήφισμα του Σαββάτου.

“Αν καταλαβαίνω σωστά, (σ.σ. ο Ρέντσι) είπε ότι αν δεν εγκριθούν οι μεταρρυθμίσεις με το δημοψήφισμα, θα παραιτηθεί. Όμως δεν είπε ότι θα εγκαταλείψει την πολιτική”, σημείωσε ο Σόιμπλε μιλώντας σε μια διάσκεψη για την εξωτερική πολιτική στο Βερολίνο.

“Ελπίζω ότι ακόμη και αν αποτύχει το δημόψηφισμα –και έχω δει τις δημοσκοπήσεις– θα προσπαθήσει να ωθήσει την Ιταλία προς τα εμπρός με άλλα μέσα”, συνέχισε.

Ο Σόιμπλε πρόσθεσε ότι, αν ήταν Ιταλός, θα ψήφιζε “ναι” στο δημοψήφισμα, μολονότι ανήκει σε διαφορετικό πολιτικό χώρο από εκείνον του Ρέντσι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ναΐμ Κάσεμ: Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ αποκλείει το ενδεχόμενο «να συνθηκολογήσει» υπό την απειλή του Ισραήλ
Ο Κάσεμ τόνισε ότι το Ισραήλ πρέπει πρώτα να εφαρμόσει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τον Λίβανο, «να αποσυρθεί από τα κατεχόμενα εδάφη και να απελευθερώσει τους κρατούμενους
Ο Ναΐμ Κάσεμ
Νετανιάχου: «Απαράδεκτες» οι απαιτήσεις της Χαμάς ενόψει των συνομιλιών για τη Γάζα – «Συνεχίζονται οι προσπάθειες για ανάκτηση των ομήρων μας»
Η Χαμάς θέτει ως όρους την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα, την παροχή εγγυήσεων για τη μη επανάληψη των συγκρούσεων κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων και την ανάθεση της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο Έλον Μασκ, το «Κόμμα της Αμερικής» και η αναφορά στον θρίαμβο του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα
Ο τρόπος για να σπάσει ο ενιαίο κομματικός μηχανισμός είναι μία παραλλαγή της στρατηγικής του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα: «Εξαιρετικά συγκεντρωμένη ισχύς σε συγκεκριμένη τοποθεσία στο πεδίο της μάχης» λέει ο Μασκ
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο Έλον Μασκ