Κόσμος

Περιοδεία Γιούνκερ, Μογκερίνι, Χαν στα Δυτικά Βαλκάνια

Περιοδεία στα Δυτικά Βαλκάνια θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ από την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου έως την Πέμπτη 1 Μαρτίου.

Ο κ. Γιούνκερ θα συνοδεύεται από την Ύπατη Εκπρόσωπο για την Εξωτερική Πολιτική και την Ασφάλεια Φεντερίκα Μογκερίνι και από τον επίτροπο Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν.

Ο Πρόεδρος Γιούνκερ θα αρχίσει την περιοδεία του από την πΓΔΜ, προτού μεταβεί στην Αλβανία το ίδιο βράδυ. Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου το απόγευμα, ο Πρόεδρος Γιούνκερ θα ταξιδέψει στη Σερβία και ακολούθως στο Μαυροβούνιο την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, στη Βοσνία & Ερζεγοβίνη και στο Κοσσυφοπέδιο την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου. Τέλος, θα επισκεφθεί τη Βουλγαρία την 1η Μαρτίου, όπου θα παραστεί σε επίσημο γεύμα, το οποίο θα παραθέσει ο πρωθυπουργός Μπόρις Μπορίσοφ μαζί με τους έξι συνομιλητές των Δυτικών Βαλκανίων.

Η περιοδεία του Προέδρου Γιούνκερ, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή, πραγματοποιείται σε συνέχεια της αναγγελίας στις 6 Φεβρουαρίου, της στρατηγικής για την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, η οποία περιλαμβάνει «νέες εμβληματικές πρωτοβουλίες» και μέτρα στήριξης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απασφάλισε ο Τραμπ κατά των Δημοκρατικών: «Είναι αλήτες, μας εκβιάζουν για δισεκ. δολάρια, αυτό δεν έχει ξαναγίνει»
Αφορμή για το ξέσπασμα του Αμερικανού προέδρου είναι το «καψόνι» της αντιπολίτευσης που «πάγωσε» τον διορισμό πρέσβεων και κυβερνητικών αξιωματούχων
Ντόναλντ Τραμπ