Κόσμος

Πέταξαν στο δρόμο δεκάδες μετανάστες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά

Το σκληρό τους πρόσωπο έδειξαν οι αρχές στη Μάλτα, αφήνοντας άστεγους δεκάδες μετανάστες.

Η αστυνομία της Μάλτας έκανε έξωση στους μετανάστες από ένα πρόχειρο κατάλυμα που είχαν βρει έξω από την πρωτεύουσα Βαλέτα.

Το  μέρος ήταν στην πραγματικότητα μεγάλος στάβλος και οι συνθήκες στέγασης είχαν χαρακτηριστεί απάνθρωπες.

Οι αρχές εκκένωσαν με τη βία το χώρο, ωστόσο άφησαν άστεγους τους μετανάστες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά.

Οι οικογένειες αφρικανικής καταγωγής πλήρωναν μέχρι 200 ευρώ τον μήνα για να ζουν στο στάβλο, τον οποίο είχαν χωρίσει σε μικρά δωμάτια με κρεβάτια.

Μετανάστες στο έλεος του Θεού

Το αγρόκτημα στέγαζε παράνομα περισσότερους από 110 Αφρικανούς μετανάστες σε απάνθρωπες συνθήκες…  Οι εγκαταστάσεις ντους και αποχωρητηρίων αποτελούσαν κίνδυνο για την υγεία, δήλωσε ο Τσαρλς Γκάφα, αξιωματούχος της Διεύθυνσης Σχεδιασμού.

Οι μετανάστες είπαν πως είχαν φθάσει στη Μάλτα με πορθμείο από την Ιταλία. Μερικοί είπαν σε ντόπιους δημοσιογράφους ότι μετακομίζουν σε φίλους, όμως περίπου 80 δήλωσαν πως δεν έχουν πουθενά να μείνουν και ζητούν βοήθεια.

Η Διεύθυνση Σχεδιασμού ανακοίνωσε πως θα εξασφαλίσει ότι το αγρόκτημα δεν θα χρησιμοποιείται πλέον για τη στέγαση μεταναστών.

Το ίδρυμα Aditus, μια μαλτέζικη φιλανθρωπική οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS