Κόσμος

Πέθανε από τον κοροναϊό ο γιατρός που είχε προειδοποιήσει από τον Δεκέμβριο!

Στις 30 Δεκεμβρίου 2019 ένας νεαρός γιατρός στην Γουχάν είχε προσπαθήσει να προειδοποιήσει φίλους και συναδέλφους του για τον κοροναϊό. Ένα μήνα μετά άφηνε την τελευταία του πνοή στην εντατική από τον κοροναϊό.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο 34χρονος γιατρός είχε πει στους φίλους του να ενημερώσουν τους αγαπημένους τους έτσι ώστε να προστατευθούν. Όμως, το πλήρωσε ακριβά αφού μέσα σε λίγες ώρες είδε φωτογραφίες με τα μηνύματα που είχε στείλει να κυκλοφορούν παντού με το όνομά του φαρδύ πλατύ. «Όταν είδα να κυκλοφορούν αυτά στο ίντερνετ, κατάλαβα ότι πλέον το πράγμα είχε ξεφύγει και ότι θα με τιμωρούσαν», είχε πει ο Λι στο CNN.

Click4More Αυτός είναι ο κινέζος γιατρός που προσπάθησε να προειδοποιήσει για τον κοροναϊό στην Γουχάν!

Οφθαλμίατρος στην ειδικότητα, ο Li Wenliang ήταν ανάμεσα στους 8 πολίτες οι οποίοι κλήθηκαν για εξηγήσεις από την αστυνομία για διασπορά ψευδών ειδήσεων.  Ο Λι αναγκάστηκε μάλιστα να υπογράψει μια δήλωση στην οποία αναγνώριζε το παράπτωμά του και υποσχέθηκε να μην κάνει στο μέλλον παράνομες ενέργειες.

Click4More Κοροναϊός: 28χρονος γιατρός κατέρρευσε και πέθανε μετά από 10 συνεχείς ημέρες δουλειάς

Τελικά, οι τοπικές αρχές αναγκάστηκαν να του ζητήσουν συγγνώμη αλλά ήδη είχε μολυνθεί από τον κοροναϊό. Η διάγνωση έγινε την 1η Φεβρουαρίου και σήμερα πέθανε στην εντατική.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέβασε στο twiiter ανάρτηση με την οποία εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο του νεαρού γιατρού.

https://twitter.com/WHO/status/1225440373880782848?s=20

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκάνδαλο στην Αλβανία: Οι διαγωνισμοί των 59 εκατομμυρίων ευρώ και το ένταλμα σύλληψης για την αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών
Η έρευνα εξετάζει επίσης καταγγελίες για πιέσεις, απειλές ή χρήση βίας με στόχο την απομάκρυνση ανταγωνιστών από διαγωνιστικές διαδικασίες
Η Βλόρα Χισένι
Ξέσπασε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους των «απαγορευμένων» μέσων που τον κάλυπταν στον ΟΗΕ: «Δεν θα έπρεπε να είστε εδώ»
Ο πρόεδρος Τραμπ είπε ότι θα δεχτεί πίσω στον Λευκό Οίκο τους δημοσιογράφους των τριών ΜΜΕ που απέκλεισε, αν ακυρωθεί η απόφασή του από τα δικαστήρια
Ντόναλντ Τραμπ