Κόσμος

Πέθανε ο αρχιτέκτονας της Γυάλινης Πυραμίδας του Λούβρου

Ο κινεζοαμερικανός μοντερνιστής αρχιτέκτονας Γιου Μιν Πέι, ένας από τους γνωστότερους του 20ού αιώνα, πέθανε σε ηλικία 102 ετών, έγραψε η εφημερίδα The New York Times.

Ο γιος του Τσεν Τσουνγκ Πέι δήλωσε στους Times ότι ο πατέρας του πέθανε κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης προς Πέμπτη.

Ο Γιου Μιν Πέι είχε σπουδάσει στο ΜΙΤ και το Χάρβαρντ και είναι δημιουργός πολλών εμβληματικών κτιρίων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Architect

Ανάμεσα στα πιο γνωστά δημιουργήματα του Γιου Μιν Πέι συγκαταλέγονται οι γυάλινες πυραμίδες αποτελούν την είσοδο του μουσείου του Λούβρου, ο ουρανοξύστης της Bank of China στο Χονγκ Κονγκ, η προεδρική βιβλιοθήκη του Τζον Φ. Κένεντι στη Βοστόνη.

luvre

Όταν ήταν ήδη 80 ετών σχεδίασε το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης στην Ντόχα του Κατάρ.

Αγαπημένα του υλικά ήταν το γυαλί, το ατσάλι αλλά και το τσιμέντο, ενώ έδινε έμφαση στην γεωμετρία και στο φυσικό φως.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η ατάκα του Τραμπ για «πειρατές» εξόργισε το Ιράν: Ετοιμαστείτε για ένα νεκροταφείο αεροπλανοφόρων και στρατευμάτων
Οι Φρουροί της Επανάστασης τονίζουν ότι οι μόνες επιλογές για τις ΗΠΑ είναι είτε μια «αδύναμη στρατιωτική επιχείρηση είτε μια μη συμφέρουσα συμφωνία»
Το αεροπλανοφόρο USS George Bush φτάνει στην Μέση Ανατολή
Κωνσταντινούπολη: Πεθερά σκότωσε τη νύφη της με δύο σφαίρες στο κεφάλι – «Καθάρισα την τιμή μου» φώναζε
Η 58χρονη πυροβόλησε τη νύφη της, βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού της και φώναζε «σκότωσα τη νύφη μου, καθάρισα την τιμή μου» ενώ περίμενε τους αστυνομικούς καπνίζοντας τσιγάρο
ISTANBUL - MAY 01: Group of Turkish Policemen going in a street of Istanbul on May 01. 2024 in Turkey
Επιχειρηματίας στην Τουρκία δολοφόνησε 26χρονη δικηγόρο γιατί του έκανε μήνυση για χρέη προς την αδελφή της
Το απόγευμα της Δευτέρας ο δράστης φέρεται να έστησε ενέδρα στις δύο γυναίκες, την ώρα που βρίσκονταν μαζί με τον πατέρα και τον αδελφό τους έξω από οικογενειακή αποθήκη
Η άτυχη δικηγόρος