Κόσμος

ΠΓΔΜ: Ανένδοτη η αντιπολίτευση – Δεν αναγνωρίζει ούτε το νέο Πρόεδρο της χώρας

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) του Ζόραν Ζάεβ, ανέφερε ότι δεν αναγνωρίζει τον Γκιόργκι Ιβάνοφ ως πρόεδρο της ΠΓΔΜ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ εξελέγη στο αξίωμα του προέδρου της χώρας μέσω εγκληματικών, ανέντιμων και μη δημοκρατικών εκλογών. Για τους λόγους αυτούς, το SDSM δεν τον αναγνωρίζει ως πρόεδρο της Δημοκρατίας της Μακεδονίας”, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το SDSM έχει γνωστοποιήσει ότι δεν αναγνωρίζει τις “διπλές” εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή 27 Απριλίου (πρόωρες βουλευτικές εκλογές και δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών), ενώ αποφάσισε να αποποιηθεί των κοινοβουλευτικών εδρών που του αναλογούν από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Εκτός του SDSM και το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι, το οποίο είχε μποϋκοτάρει τις προεδρικές εκλογές, είχε αναφέρει πριν τις εκλογές ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τη νομιμότητα του νέου προέδρου της χώρας, όποιος και αν είναι αυτός.

Στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθη ταυτόχρονα με τις βουλευτικές εκλογές, ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE Γκιόργκι Ιβάνοφ, συγκέντρωσε ποσοστό περίπου 55%, έναντι 41% του υποψηφίου του SDSM, Στέβο Πεντάροφσκι και εξασφάλισε δεύτερη πενταετή θητεία στον προεδρικό θώκο της ΠΓΔΜ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΠΓΔΜ: Συνεχίζεται το πολιτικό θρίλερ – Αποποιείται τις έδρες της η αντιπολίτευση

FAZ: H Ελλάδα εμποδίζει τα Σκόπια να μπουν στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ

Ανησυχεί η Αυστρία με τη αναβολή των ενταξιακών συζητήσεων για την ΠΓΔΜ

ΠΓΔΜ: Λύπη του ΟΑΣΕ για τη στάση τη αντιπολίτευσης και επικρίσεις στην κυβέρνηση Γκρούεφσκι

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Απόλυτο χάος» στην Ισπανία: Εννέα νεκροί μετανάστες στην προσπάθεια να φτάσουν στη Θέουτα – Η κυβέρνηση Σάντσεθ στέλνει στρατό
«Οι ένοπλες δυνάμεις θα ενισχύσουν την Πολιτοφυλακή στην άσκηση των καθηκόντων της και σε ό,τι κριθεί αναγκαίο για τη διαφύλαξη της ασφάλειας της Θέουτα» αναφέρει το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών
Ισπανία
75