Κόσμος

Πικραίνει τον… κολλητό Πούτιν ο Ερντογάν – Ζητά την αποφυλάκιση των Τατάρων της Κριμαίας

Η Τουρκία έστειλε στη Μόσχα έναν κατάλογο με τα ονόματα φυλακισμένων Τατάρων της Κριμαίας, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι, δήλωσε απόψε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μετά τις συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο στην Κωνσταντινούπολη.

“Νωρίτερα, ενημερωθήκαμε (για τη φυλάκιση) δύο αδελφών μας Τατάρων της Κριμαίας. Στείλαμε αυτήν την πληροφορία στη ρωσική πλευρά και αποφυλακίστηκαν. Τώρα λάβαμε μια μεγαλύτερη λίστα (κρατουμένων) και την παραδώσαμε αμέσω στη ρωσική πλευρά. Θα παρακολουθούμε την κατάσταση”, είπε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι η Άγκυρα δεν σκοπεύει να αναγνωρίσει την προσάρτηση της Κριμαίας και είπε ότι η κρίση στην ανατολική Ουκρανία θα πρέπει να επιλυθεί εντός του πλαισίου του διεθνούς δικαίου και μέσω διαπραγματεύσεων.

Τον Οκτώβριο του 2017 ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε χάρη σε δύο ηγετικά στελέχη μιας οργάνωσης των Τατάρων της Κριμαίας που η Μόσχα τη χαρακτηρίζει “εξτρεμιστική”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αρκούδες έκαναν «κατάληψη» στο χωριό Μπέλομπραντ στο Κόσοβο - Το δημοτικό σχολείο έβγαλε προειδοποίηση ότι οι μαθητές κινδυνεύουν
Σε βίντεο που τράβηξαν οι κάτοικοι οι αρκούδες φαίνονται κάνουν βόλτες, εξερευνώντας κήπους και αναποδογυρίζουν έπιπλα, αναζητώντας τροφή, ενώ πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω να ανοίγουν μεγάλα, άσπρα σακιά με ζάχαρη
Αρκούδες
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η κλιματική κρίση είναι υγειονομική – «Ο πιο επιτακτικός τομέας σε σχέση με την κλιματική δράση»
«Η υγεία είναι ο πιο επιτακτικός τομέας σε σχέση με την κλιματική δράση, όμως εδώ και πολύ καιρό, αποτελεί υποσημείωση στις διαπραγματεύσεις για το κλίμα»
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η κλιματική κρίση είναι υγειονομική – «Ο πιο επιτακτικός τομέας σε σχέση με την κλιματική δράση»
ΗΠΑ: Ο εγγονός του Τζον Φ. Κένεντι κατεβαίνει στην πολιτική – Ο Τζακ Σλόσμπεργκ διεκδικεί έδρα στο Κογκρέσο
Ο 32χρονος Τζακ Σλόσμπεργκ, εγγονός του Τζον Φ. Κένεντι, κατεβαίνει με τους Δημοκρατικούς στις ενδιάμεσες εκλογές του 2026, διεκδικώντας έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων στη Νέα Υόρκη
Ο εγγονός του προέδρου Κένεντι, Τζακ Σλοςμπεργκ