Κόσμος

Πλήρωσε πολύ πολύ ακριβά το diesel-gate η Volkswagen

Τα λάθη (και ειδικά τέτοια λάθη) πληρώνονται και η Volkswagen το έμαθε καλά! Γιατί έδωσε 9,8 δισ. δολάρια σε διακανονισμούς και για αποζημιώσει Αμερικανούς που είχαν αγοράσει αυτοκίνητά της χωρίς να γνωρίζουν πως αυτά μόλυναν την ατμόσφαιρα!

Το ποσό «μαμούθ» που πλήρωσε η Volkswagen ανακοίνωσε Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC).

Η Volkswagen συμφώνησε να αγοράσει πίσω ή να επισκευάσει περισσότερα από 550.000 οχήματα που είχαν κινητήρες πετρελαίου, αφού παραδέχτηκε το 2015 ότι χρησιμοποιούσε μυστικό λογισμικό, που άλλαζε τα δεδομένα εκπομπής ρύπων.

Η FTC στην τελική αναφορά της για τους διακανονισμούς ανακοίνωσε ότι ποσοστό μεγαλύτερο από το 86% των καταναλωτών που είχαν νομικές αξιώσεις από την Volkswagen επέλεξαν να επιστρέψουν το όχημά τους μέσω επαναγοράς ή πρόωρης λήξης μιας συμφωνίας μίσθωσης, παρά την επιλογή της επισκευής.

Η γερμανική εταιρία πλήρωσε ποσά μεγαλύτερα των 9,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στους Αμερικανούς καταναλωτές, ενώ ο προμηθευτής των πετρελαιοκινητήρων στην VW, Robert Bosch, κατέβαλε ποσά μεγαλύτερα των 300 εκατομμυρίων δολαρίων στους αγοραστές των οχημάτων της VW με τους προβληματικούς πετρελαιοκινητήρες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκάλυψη CNN: Το άγνωστο παρασκήνιο της διάσωσης του πιλότου από το Ιράν – Η καταστροφή των C-130 και η «μπλόφα»
Οι ιρανικές αρχές υποστήριξαν ότι τα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν από τις δυνάμεις τους, ενώ ο Τραμπ δεν έκανε αναφορά σε απώλειες, τονίζοντας ότι «κανένας Αμερικανός στρατιωτικός δεν τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε»
Τα συντρίμμια που άφησε πίσω της η επιχείρηση των ΗΠΑ / Reuters 6
Μπαράζ απειλών Τραμπ κατά του Ιράν: «Ο χρόνος λήγει την Τρίτη, θα σας ανατινάξουμε» αν δεν επιτευχθεί συμφωνία
Το Ιράν προειδοποιεί ότι σε περίπτωση επίθεσης κατά των υποδομών του, η Τεχεράνη θα ανταποκριθεί στοχεύοντας παρόμοιες υποδομές των ΗΠΑ, επιμένοντας ότι τέτοιες ενέργειες αποτελούν αυτοάμυνα και όχι επιλογή
Ντόναλντ Τραμπ
Βίντεο ντοκουμέντο από τη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης του 56χρονου ορειβάτη με ελικόπτερο στο Αγρίνιο
Ο 56χρονος Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Πρέβεζας αφού απεγκλωβίστηκε από το δύσβατο σημείο, φέροντας τραύματα στο σώμα του μεταφέρθηκε με Super Puma στο νοσοκομείο του Ρίου
Αγρίνιο
Τραμπ στη Wall Street Journal: «Θα καταστρέψω τα εργοστάσια ενέργειας του Ιράν, εάν δεν ανοίξουν τα Στενά»
«Βρισκόμαστε σε πολύ ισχυρή θέση και η συγκεκριμένη χώρα θα χρειαστεί 20 χρόνια για να ανοικοδομηθεί, αν είναι τυχερή, αν εξακολουθεί να υπάρχει ως χώρα», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
REUTERS