Κόσμος

Ποιά ΕΕ; Η Ουγγαρία κλείνει όλα τα κέντρα υποδοχής μεταναστών!

Ποιά Σύνοδος Κορυφής και ποιά Ευρωπαϊκή Ένωση; Η Ουγγαρία σχεδιάζει να κλείσει τα κέντρα υποδοχής μεταναστών, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μια ισχυρή ένδειξη της αντίθεσης της χώρας αυτής στην υποδοχή προσφύγων.

Την ώρα που οι ηγέτες της ΕΕ παρουσιάζουν στην Τουρκία την “κοινή θέση” τους στο θέμα αυτό το γραφείο του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: “Η κυβέρνηση εξουσιοδότησε τον υπουργό Εσωτερικών Σάντορ Πίντερ να κλείσει τα ουγγρικά κέντρα υποδοχής. Ο υπουργός θα εξετάσει αν θα είναι απαραίτητα στο μέλλον”.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ Επιτροπή του Ελσίνκι, περίπου 1.600 άνθρωποι στεγάζονταν στα έξι ουγγρικά κέντρα υποδοχής την 1η Μαρτίου. Η κυβέρνηση δεν δίνει στοιχεία. Αυτά τα έξι κέντρα θα αντικατασταθούν από δύο “φυλασσόμενες τοποθεσίες” στο Κορμέντ και στο Σεντγκοτάρντ, κοντά στα σύνορα με την Αυστρία, διευκρίνισε η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τα ουγγρικά ΜΜΕ, στις τοποθεσίες αυτές υπάρχουν μόνο αντίσκηνα.

Σθεναρά αντίθετη στην υποδοχή μεταναστών, η ουγγρική κυβέρνηση θεωρεί ως εγκληματία κάθε μετανάστη που διασχίζει τον φράχτη από συρματόπλεγμα που κατασκεύασε το φθινόπωρο η Βουδαπέστη στα σύνορα της χώρας με τη Σερβία και την Κροατία. Από τότε σχεδόν 2.200 μετανάστες έχουν καταδικαστεί σε απέλαση από την Ουγγαρία για “παράνομη διέλευση των συνόρων”. Τρεις καταδικάστηκαν σε φυλάκιση.

Η χώρα, από την οποία πέρασαν περίπου 400.000 άνθρωποι πριν από την ανέγερση των φραχτών, αρνείται κάθε αναγκαστική ποσόστωση κατανομής προσφύγων σε ευρωπαϊκή κλίμακα, κυρίως στο πλαίσιο μιας συμφωνίας την οποία οι 28 αναμένεται να παρουσιάσουν σήμερα στην Τουρκία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γιατί ο Τραμπ δεν έχει καταφέρει να κάνει τη Γροιλανδία εργοστάσιο σπάνιων γαιών – Το κόστος και οι σκληρές αρκτικές συνθήκες
Αναλυτές εκτιμούν πως η εξόρυξη ορυκτών στο φεγγάρι θα ήταν πολύ πιο εύκολη σε σχέση με τη Γροιλανδία - Τα χιλιόμετρα πάγου και το απόλυτο σκοτάδι που προστατεύσουν τη Γροιλανδία
Γροιλανδία
Ένταλμα σύλληψης σε βάρος Ισραηλινού πρώην συμβούλου του Νετανιάχου – Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Άινχορν έχει λάβει οδηγία να μην επικοινωνεί με το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, ενώ σήμερα ζει στη Σερβία, όπου πρόσφατα ανακρίθηκε από Ισραηλινούς αστυνομικούς
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε πανικό: Οι ΗΠΑ «θα πληρώσουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια» αν κριθούν παράνομοι οι δασμοί
«Την πατήσαμε» εάν υλοποιηθεί ένα τέτοιο σενάριο, υποστήριξε ο Τραμπ, υπογραμμίζοντας ότι οι ΗΠΑ «δεν θα ήταν σε θέση» να καταβάλουν τα απαιτούμενα ποσά
Ντόναλντ Τραμπ 8