Κόσμος

Ποιες… διακοπές; Οι περισσότεροι Ισπανοί δεν το σκέφτονται καν

Πάνω από τα δύο τρίτα των πολιτών στην Ισπανία δεν σκέφτονται να πάνε διακοπές αυτό το καλοκαίρι, παρά την άρση των μέτρων καραντίνας που είχαν επιβληθεί λόγω του νέου κορονοϊού, και όσοι σχεδιάζουν να το κάνουν, θα παραμείνουν στην πλειονότητά τους στη χώρα τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Περίπου το 65,7% των ερωτηθέντων δεν σκοπεύει να φύγει για διακοπές αυτό το καλοκαίρι και το 7% διστάζει να το κάνει, καταδεικνύει η μηνιαία δημοσκόπηση του Κέντρου Κοινωνιολογικών Μελετών (CIS), ενός δημόσιου οργανισμού, που έθεσε τα σχετικά ερωτήματα σε 4.258 ανθρώπους.

Η αποκαλυπτική δημοσκόπηση για τις διακοπές

Εκ του 27,2% όσων πάρουν άδεια, σχεδόν το 90% θα παραμείνει στην Ισπανία και μόλις το 6% σχεδιάζει να ταξιδέψει στο εξωτερικό. Το 2,5% των ερωτηθέντων σκέφτεται να συνδυάσει και τα δύο. Παραδοσιακά, στην πλειονότητά τους οι Ισπανοί περνάνε την καλοκαιρινή άδειά τους στη χώρα τους.

Click4more: Σοκ στην Σουηδία! Πάνω από 5.000 οι νεκροί από κορονοϊό και πλέον… παίρνουν μέτρα

Κατά τη διάρκεια των διακοπών αυτών, το 83% των ερωτηθέντων σκοπεύει να μετακινηθεί με το αυτοκίνητό του έναντι 21,6% με μέσα μαζικής μεταφοράς (αεροπλάνο, τρένο, λεωφορείο, πλοίο).

Η Ισπανία, μία από τις πλέον πληγείσες χώρες από την πανδημία με περισσότερους από 27.000 νεκρούς, θα ανοίξει εκ νέου την Κυριακή τα σύνορά της με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με εξαίρεση την Πορτογαλία, η οποία θα πρέπει να περιμένει την 1η Ιουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απελευθερώνεται ο Αμερικανοϊσραηλινός όμηρος Ίνταν Αλεξάντερ - «Δεν έχουμε συμφωνήσει για κατάπαυση πυρός με τη Χαμάς» λέει ο Νετανιάχου
Ο Τραμπ χαρακτήρισε «μνημειώδη είδηση» την ανακοίνωση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς πως θα προχωρήσει στην απελευθέρωση αμερικανοϊσραηλινού ομήρου
O όμηρος της Χαμάς Ίνταν Αλεξάντερ
Άνετο προβάδισμα για τον Έντι Ράμα στις εκλογές στην Αλβανία - Εξασφαλίζει και 4η θητεία στην πρωθυπουργία
Οι ψήφοι που προέρχονται από την Ελλάδα δεν μετρούνται προς το παρόν, καθώς, με απόφαση του Κρατικού Εκλογικού Επιτρόπου Ilirjan Celibashi, τέθηκαν προσωρινά εκτός καταμέτρησης
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα