Κόσμος

Ποιοί πλήρωσαν εισιτήριο 150.000 ευρώ για να πάνε στο διάστημα

450 θνητοί, αλλά όχι κοινοί, έχουν δηλώσει συμμετοχή στην εκδρομή στο διάστημα, μεταξύ των οποίων και πολλοί διάσημοι οι οποίοι θέλουν να δουν αν όντως όταν κοιτάς από ψηλά, μοιάζει η Γη με ζωγραφιά...

Εως το 2013, όλοι αυτοί θα ζήσουν την εμπειρία της μηδενικής βαρύτητας.

Το εισιτήριο είναι μόλις 150.000 ευρώ και οι επιβάτες έχουν υπογράψει συμβόλαιο με την εταιρεία Virgin Galactic (θυγατρική της Virgin) που θα κάνει τις διαστημικές πτήσεις.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται επιστήμονες, επιχειρηματίες και πολλοί καλλιτέχνες.

Ανάμεσα στους τουλάχιστον 450 που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, είναι: 
ο βρετανός κωμικός Ράσελ Μπραντ,
η σταρ του τηλεοπτικού «Ντάλας» Βικτόρια Πρίνσιπαλ,
ο αμερικανός σκηνοθέτης Μπράιαν Σίνγκερ,
ο βιομηχανικός σχεδιαστής Φιλίπ Σταρκ,
οι ελληνοκύπριοι κατασκευαστές αδελφοί Κάντι (ιδιοκτήτες του ακριβότερου συγκροτήματος κατοικιών στον κόσμο, του One Hyde Park στο Λονδίνο)
και ο βρετανός αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ.

Ο 59χρονος Αντριαν Ρέιναρντ, σχεδιαστής μηχανών αυτοκινήτων αγώνων ταχύτητας, ενθουσιάστηκε μάλιστα τόσο πολύ όταν πληροφορήθηκε το γεγονός, ώστε πριν καν ανακοινωθεί επισήμως έστειλε στον ιδιοκτήτη της Virgin Ρίτσαρντ Μπράνσον επιταγή για να κατοχυρώσει μια θέση.

Οι επιβάτες – έξι σε κάθε πτήση και δύο κυβερνήτες – θα πετούν σε απόσταση μεγαλύτερη των 100 χλμ. πάνω από τη Γη. Στο Διάστημα θα βρίσκονται για 15 λεπτά, όπου θα έχουν τη δυνατότητα να αισθανθούν την έλλειψη της βαρύτητας.

Θα υπάρχουν παντού φινιστρίνια, ώστε οι επιβάτες να μη χάσουν δευτερόλεπτο από τη μαγική θέα, η οποία, όπως υπόσχονται οι διοργανωτές, είναι ανάλογη του τεράστιου ορίζοντα που απλώνεται μπροστά από τους αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ρούτε σπάει κάθε ρεκόρ κολακείας στον Τραμπ: Χωρίς την πίεσή του, η Ευρώπη δεν θα αποφάσιζε να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες
«Δεν είμαι δημοφιλής σε εσάς τώρα επειδή υπερασπίζομαι τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά πιστεύω πραγματικά ότι μπορούμε να είμαστε ευτυχείς που είναι εκεί» είπε ακόμα ο ΓΓ του ΝΑΤΟ
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μάρκ Ρούτε