Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: O Τζάστιν Τριντό στο Ιρπίν – Είδε από κοντά τη φρίκη

Πόλεμος στην Ουκρανία: O Τζάστιν Τριντό στο Ιρπίν – Είδε από κοντά τη φρίκη
Φωτογραφία Reuters

Στο Ιρπίν, στα περίχωρα του Κιέβου, βρέθηκε ο Τζάστιν Τριντό. Ο πρωθυπουργός του Καναδά αντίκρισε όλη τη φρίκη που έχουν προκαλέσει οι Ρώσοι εισβολείς.

Ο Τζάστιν Τριντό έκανε επίσκεψη – έκπληξη στην ουκρανική πόλη Ιρπίν, στα προάστια του Κιέβου, την οποία είχαν θέσει υπό την κατοχή τους, προσωρινά, τα ρωσικά στρατεύματα.

Όπως έγινε γνωστό από τον δήμαρχο της πόλης στο Telegram: 

«Είχα μόλις την τιμή να συναντηθώ με τον πρωθυπουργό του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, που ήρθε στο Ιρπίν για να δει ιδίοις όμασι όλη τη φρίκη που οι Ρώσοι κατακτητές προκάλεσαν στην πόλη μας», ανέφερε ο Ολεκσάντρ Μαρκούσιν στο δίκτυό του στο Telegram, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με φωτογραφίες που έβγαλε με τον Τριντό στην κατεστραμμένη πόλη.

Δείτε αναρτήσεις από την επίσκεψη Τριντό:

 

 

Ο Τζάστιν Τριντό κατηγόρησε τον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι ευθύνεται για «αυτά τα αποτρόπαια εγκλήματα πολέμου» αφού επισκέφθηκε την πόλη Ιρπίν της Ουκρανίας, όπου το Κίεβο λέει ότι οι Ρώσοι σφαγίασαν αμάχους.

«Είναι σαφές ότι ο (πρόεδρος της Ρωσίας) Βλαντίμιρ Πούτιν ευθύνεται για αυτά τα αποτρόπαια εγκλήματα πολέμου», είπε ο Τριντό στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο Κίεβο. «Θα πρέπει να λογοδοτήσει», πρόσθεσε.

Ο Τριντό ανακοίνωσε ότι ο Καναδάς θα επιβάλει κυρώσεις σε 40 Ρώσους και σε πέντε οντότητες που, όπως είπε, είναι «συνένοχοι» στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. Προανήγγειλε επίσης ότι η χώρα του θα άρει όλους τους εμπορικούς δασμούς στα εισαγόμενα ουκρανικά προϊόντα για το επόμενο έτος, ενώ ανακοίνωσε ότι ξανανοίγει και η πρεσβεία του Καναδά στο Κίεβο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις