Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την πυραυλική επίθεση στην Οδησσό

Στους 21 ανέρχονται οι νεκροί από την επίθεση των ρωσικών δυνάμεων με πυραύλους σε μια πολυκατοικία και ένα θέρετρο στην Οδησσό της Ουκρανίας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια του εννιαώροφου κτηρίου.

Ο αρχικός απολογισμός των νεκρών ήταν 17, όμως μέσα στην ημέρα (1.7.2022) αυξήθηκε δύο φορές, αφού η επίθεση με πυραύλους ήταν σφοδρότατη. Μάλιστα, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, μεταξύ των νεκρών του νέου απολογισμού είναι και ένα 12χρονο αγόρι.

Οι Αρχές ανέφεραν νωρίτερα ότι 41 άνθρωποι διασώθηκαν από την πολυκατοικία όπου διέμεναν 152 άτομα. Σύμφωνα με την υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας, από την επίθεση τραυματίστηκαν άλλοι 38 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά και μια έγκυος.

Οι «πολύ βαρείς και πολύ ισχυροί» πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από αεροσκάφη που πέταξαν από τη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού στην Οδησσό, Σεργκέι Μπράτσουκ.

 

«Το χειρότερο σενάριο έλαβε χώρα και δύο στρατιωτικά αεροσκάφη ήρθαν στην περιοχή της Οδησσού και τη βομβάρδισαν», δήλωσε ο Σεργκέι Μπράτσουκ σε τοπικά ΜΜΕ.

odissos

Ωστόσο, νωρίτερα σήμερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, διέψευσε ότι η Ρωσία επιτίθεται σε αμάχους. «Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω τα λόγια του προέδρου Πούτιν ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δεν χτυπούν στόχους αμάχων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Axios: Οι ΗΠΑ πιέζουν το Ιράν για συνομιλίες μέσα στην εβδομάδα – Στόχος η πυρηνική συμφωνία και κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να συμμετάσχει άμεσα στις ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν, αλλά έχει καταστήσει σαφές ότι η Τεχεράνη πρέπει να αποτραπεί από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
Σημαίες Ιράν και ΗΠΑ
Ο Τραμπ καλεί σε άμεση εκκένωση της Τεχεράνης – «Το Ιράν έπρεπε να είχε υπογράψει τη συμφωνία που τους είπα να υπογράψουν»
Σύμφωνα με το Fox News, ο Τραμπ που επιστρέφει εκτάκτως στην Ουάσινγκτον από τη Σύνοδο Κορυφής της G7, ζήτησε να είναι έτοιμο το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας
Φλόγες και καπνoί μετά από ισραηλινό χτύπημα στην Τεχεράνη 3