Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δίδυμες 14 ετών μεταξύ των νεκρών από τον βομβαρδισμό στην Κραματόρσκ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δίδυμες 14 ετών μεταξύ των νεκρών από τον βομβαρδισμό στην Κραματόρσκ

Δίδυμα κορίτσια 14 ετών είναι μεταξύ των νεκρών από τον βομβαρδισμό του εστιατορίου στην Κραματόρσκ της Ουκρανίας χθες (27.6.2023) το βράδυ. Οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους ανέρχονται πλέον σε 10 ενώ δεκάδες είναι και οι τραυματίες.

Τα δίδυμα κορίτσια που έχασαν τη ζωή τους από τον βομβαρδισμό του εστιατορίου στην Κραματόρσκ είναι η Γιούλια και η Άννα Ακσεντσένκο, ανακοίνωσε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης της Ουκρανίας στο Telegram, γράφοντας: «Ρωσικός πύραυλος σταμάτησε τις καρδιές των δύο αγγέλων. Εκφράζουμε τη λύπη μας στην οικογένεια των δύο κοριτσιών και σκύβουμε το κεφάλι με βαθιά θλίψη».

Οι ουκρανικές Αρχές εκτιμούν ότι κάτω από τα ερείπια είναι εγκλωβισμένοι άλλοι 3 άνθρωποι και η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης είναι σε εξέλιξη από την υπηρεσία εκτάκτων αναγκών. Ήδη, τα περισσότερα θύματα έχουν εντοπιστεί στα ερείπια του εστιατορίου που επλήγη από τους ρωσικούς πυραύλους.

Τα δίδυμα κορίτσια που σκοτώθηκαν:

Ένας άλλος ρωσικός πύραυλος έπληξε κτίρια στην Κρεμεντσούκ, μια πόλη περίπου 375 χιλιόμετρα πιο δυτικά από την Κραματόρσκ, η οποία πριν από ακριβώς έναν χρόνο δέχθηκε ένα σφοδρό ρωσικό χτύπημα, από το οποίο πέθαναν τουλάχιστον 20 άνθρωποι.

Ένας από τους λόγους που η Κραματόρσκ έχει γίνει αρκετές φορές στόχος των ρωσικών επιθέσεων έχει να κάνει με το γεγονός ότι βρίσκεται μόλις 40 χιλιόμετρα από την πρώτη γραμμή του πολέμου στην Ουκρανία και χρησιμοποιείται ως κέντρο υποστήριξης, αφού είναι η μοναδική πόλη της περιοχής που δεν τελεί υπό ρωσική κατοχή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις