Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δικαστήριο διέταξε τη σύλληψη Ρώσου μπλόγκερ για δυσφήμιση του στρατού

Ο μπλόγκερ Μιχαήλ Νάκι, από τη Ρωσία, κατηγορείται για δυσφήμηση του ρωσικού στρατού και της επίθεσής του στην Ουκρανία, με ένα δικαστήριο της Μόσχας να διατάζει σήμερα Τρίτη (24.5.2022) ερήμην τη σύλληψή του.

Ο μπλόγκερ από τη Ρωσία, που διατηρεί λογαριασμό στο YouTube με περισσότερους από 700.000 εγγεγραμμένους συνδρομητές, κατηγορείται ότι μετέδωσε ψευδείς πληροφορίες για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με το δικαστήριο του Μπασμάνι στη Μόσχα, το οποίο διέταξε να τεθεί υπό κράτηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του.

Σημειώνεται ότι ο νόμος για το συγκεκριμένο έγκλημα, για το οποίο μπορεί να επιβληθεί βαριά ποινή φυλάκισης, υιοθετήθηκε στη Ρωσία αφότου ο Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε την εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Βάσει αυτού απαγορεύεται κυρίως η χρήση των όρων πόλεμος ή εισβολή όσον αφορά την ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, ή η διατύπωση κατηγοριών κατά του ρωσικού στρατού για εγκλήματα πολέμου.

Πολλοί επικριτές του Κρεμλίνου, αλλά και απλοί χρήστες του διαδικτύου που επικρίνουν την ρωσική επίθεση αποτελούν αντικείμενο διώξεων αυτού του είδους ή έχουν φυλακιστεί, όπως ο αντιπολιτευόμενος Βλαντίμιρ Κάρα-Μούρζα ή η καλλιτέχνης Αλεξάντρα Σκοτσιλένκο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έλληνας ο σέρφερ που έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση καρχαρία στην Αυστραλία
Τον Μερκούρη Ψυλλάκη και τον αδελφό του, όπως αναφέρουν αυστραλιανά μέσα τους γνώριζαν «σχεδόν όλοι» στο Dee Why, χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν ζεστό και φιλόξενο άνθρωπο που ήταν πάντα στην παραλία
Ο ομογενής Mercury Psillakis που έχασε τη ζωή του από επίθεση καρχαρία στην Αυστραλία 2
Politico: Το «κόλπο» της Μαρίν Λε Πεν για να συμμετάσχει στις γαλλικές εκλογές μέσω Συνταγματικού Δικαστηρίου
Η αρχηγός της γαλλικής ακροδεξιάς δεν μπορεί να συμμετάσχει σε εκλογική αναμέτρηση λόγω καταδίκης για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος, αλλά η ίδια παραμένει απτόητη
Η Μαρίν Λε Πεν 2
Αραβικός Σύνδεσμος: Παλαιστινιακό κράτος και τερματισμός ισραηλινής κατοχής θα φέρουν ειρήνη στη Μέση Ανατολή
Οι αραβικές χώρες καταδίκασαν το Ισραήλ για «εχθρικές ενέργειες» επειδή «διατυπώνει έμμεσες απειλές για την κατάληψη ή την προσάρτηση περισσότερων εδαφών»
Ισραηλινό πλήγμα στη Γάζα 1