Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επιστρατευμένοι Ρώσοι εκπαιδεύονται στην Κριμαία και στα σύνορα χωρών του ΝΑΤΟ

Ξεκίνησε σήμερα (28.9.2022) σε όλη τη Ρωσία η εκπαίδευση των εφέδρων που εντάχθηκαν στον στρατό μετά τη μερική επιστράτευση που κήρυξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ακόμη και στην Κριμαία αλλά και στα σύνορα με την Ουκρανία.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε στο κανάλι του στο Telegram πως άρχισε επίσης εκπαίδευση των εφέδρων στο θύλακα του Καλίνινγκραντ, ο οποίος συνορεύει με την Πολωνία και τη Λιθουανία, αμφότερες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ. 

Παράλληλα, στο Ροστόφ, το μέρος που οι ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώθηκαν πριν εισβάλλουν στις 24 Φεβρουαρίου στην Ουκρανία, το υπουργείο ανακοίνωσε πως «παρασχέθηκε ήδη σε όλο το προσωπικό ο απαραίτητος ρουχισμός, έλαβαν όπλα και άρχισαν την εκπαίδευση με πυρά».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, διέταξε την περασμένη εβδομάδα την πρώτη επιστράτευση που έχει γίνει στη Ρωσία μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, στο πλαίσιο της οποίας εκατοντάδες χιλιάδες επιπλέον πολίτες θα σταλούν να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

epistratefsi russia r

Στο Καλίνινγκραντ, όπου η στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας περιλαμβάνει πυραύλους ικανούς να φέρουν πυρηνική κεφαλή, η εκπαίδευση άρχισε στη βάση του Στόλου της Βαλτικής.

«Πολίτες, που καλούνται από την εφεδρεία, αποκαθιστούν τις δεξιότητές τους στο χειρισμό και τη συντήρηση όπλων και στρατιωτικού και ειδικού εξοπλισμού», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Γίνεται επίσης εκπαίδευση για τη βελτίωση των σκοπευτικών δεξιοτήτων και προετοιμάζεται στρατιωτικό προσωπικό για «τολμηρές δράσεις στο πεδίο της μάχης».

Σύμφωνα με το υπουργείο, περίπου 2.000 έφεδροι έχουν ήδη παραλάβει τα όπλα τους στην Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που η Μόσχα κατέλαβε το 2014 και έχει προσαρτήσει στη Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης
Ανανεώθηκε πριν 17 λεπτά
Το «εμπόδιο» της τελευταίας στιγμής στη συμφωνία Ουκρανίας - ΗΠΑ για τα ορυκτά - Τι απαιτεί η Ουάσιγκτον
Οι ΗΠΑ απαιτούν την υπογραφή 2 εγγράφων, τα οποία κατά την άποψη της Ουκρανίας χρειάζονται περισσότερη επεξεργασία, αλλά η Ουάσινγκτον επιμένει ότι η ουκρανική πλευρά πρέπει να τα υπογράψει σήμερα
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Βατικανό
Αποκαλύφθηκε το «σπίτι του τρόμου» στην Ισπανία: Γονείς κρατούσαν τα ανήλικα παιδιά τους στην απομόνωση επί 3 χρόνια
Ζευγάρι Γερμανών είχε νοικιάσει το σπίτι το 2021 στην Ισπανία όπου ζούσε με τα 3 παιδιά του. Γείτονες ανέφεραν ότι κανείς δεν έβγαινε από την οικία ενώ έγιναν καταγγελίες λόγω της έντονης δυσοσμίας που προερχόταν από το εσωτερικό
Αστυνομία της Ισπανίας