Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εσθονία και Λετονία αναγνώρισαν επίσημα ως γενοκτονία τα εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας

Η Εσθονία και η Λετονία είναι οι δύο πρώτες χώρες που αναγνώρισαν τις πράξεις της Ρωσίας, κατά την εισβολή της στην Ουκρανία ως γενοκτονία, σύμφωνα με τα ουκρανικά ΜΜΕ.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Kyiv Independent, τα κοινοβούλια της Εσθονίας και της Λετονίας αναγνώρισαν ως «γενοκτονία» τα εγκλήματα πολέμου που έχει διαπράξει η Ρωσία στα εδάφη της Ουκρανίας, μετά την εισβολή των στρατευμάτων της πριν από 57 ημέρες.

Οι δύο αυτές χώρες προτρέπουν και τις υπόλοιπες να κάνουν το ίδιο ενώ η Λετονία επιτρέπει, επίσης, την ανάκληση της λετονικής υπηκοότητας για άτομα με πολλαπλές υπηκοότητες που υποστηρίζουν εγκλήματα πολέμου, σύμφωνα με το ψήφισμα του κοινοβουλίου.

Υπενθυμίζεται πως, νωρίτερα σήμερα Μεγάλη Πέμπτη (21.4.2022), η Ρωσία έδωσε εντολή να κλείσουν οι πρεσβείες της Λετονίας, της Λιθουανίας και της Εσθονίας, σε μια κίνηση αντιποίνων για αντίστοιχες κυρώσεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σεισμός 8,8 Ρίχτερ στη Ρωσία: Εξερράγη το ηφαίστειο Κλιουτσεφσκόι – Στις ακτές των ΗΠΑ το τσουνάμι μετά τη Χαβάη και την Ιαπωνία
Ισχυρή λάμψη είναι ορατή πάνω από το ηφαίστειο και ακούγονται εκρήξεις, λίγες ώρες αφότου «χτύπησε» ο τρομερός σεισμός των 8,8 Ρίχτερ στη ρωσική Άπω Ανατολή
Το ηφαίστειο Κλιουτσεφσκόϊ στη χερσόνησο Καμτσάτκα της ρωσικής Άπω Ανατολής
3