Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ευχαριστίες Ζελένσκι στις ΗΠΑ για την πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια

Την «ευγνωμοσύνη» του προς τους Αμερικανούς, για την παροχή πρόσθετης στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, εξέφρασε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Προηγήθηκε η ανακοίνωση του Τζο Μπάιντεν για την αποστολή ενός νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο, που περιλαμβάνει κυρίως όπλα του πυροβολικού και οβίδες, αλλά και αντιπλοϊκούς πυραύλους.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε μάλιστα ότι η πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα σημαντική για την άμυνα στο Ντονμπάς, επίκεντρο των τρεχουσών ρωσικών επιθέσεων. «Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν μια νέα ενίσχυση της άμυνάς μας, μια νέα δόση βοήθειας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων», τόνισε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. 

«Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για αυτή την υποστήριξη, είναι ιδιαίτερα σημαντική για την άμυνά μας στο Ντονμπάς», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, το βράδυ της Τετάρτης (15.06.2022) σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του Τζο Μπάιντεν, κατά την οποία ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία, που περιλαμβάνει κυρίως όπλα του πυροβολικού και οβίδες, αλλά και αντιπλοϊκούς πυραύλους. Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, αναφέρεται δε ότι η παροχή αυτού του νέου πακέτου βοήθειας στο Κίεβο φθάνει το 1 δισεκ. δολάρια. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Την «όρεξη» του Τραμπ για τη Γροιλανδία θέλουν να κόψουν Γερμανία και Βρετανία στέλνοντας δυνάμεις του ΝΑΤΟ
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει στις 9 Ιανουαρίου πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποκτήσουν τη Γροιλανδία, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη μελλοντική κατάληψή της από τη Ρωσία ή την Κίνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει βάλει σταθερά στο στόχαστρό του τη Γροιλανδία
Η Κούβα απαντά στις απειλές Τραμπ: «Έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μέχρι την τελευταία σταγόνα αίματος»
«Η Κούβα είναι ένα ελεύθερο, ανεξάρτητο και κυρίαρχο έθνος. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι θα κάνουμε», ξεκαθαρίζει ο Κουβανός πρόεδρος, Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ
Η σημαία της Κούβας
Κλιμακώνονται οι διαμαρτυρίες στο Ιράν: Το Ισραήλ «παρακολουθεί στενά» την ώρα που ετοιμάζει επίθεση εναντίον της Χεζμπολάχ στο Λίβανο
Πάνω από 500 οι νεκροί διαδηλωτές στο Ιράν - Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι διαμαρτυρίες είναι «εσωτερική υπόθεση του Ιράν», αλλά «θα είναι εξοπλισμένος για να ανταποκριθεί με δύναμη, αν χρειαστεί»
Γυναίκα σε διαμαρτυρία υπέρ του Ιράν